• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Efelerde Kan Bağışı Sürüyor

Efelerde Kan Bağışı Sürüyor
Kızılay Aydın Kan bağış Merkezi, Efeler'de düzenlenen kampanya çerçevesinde kan bağışı alımlarını sürdürüyor.

Kızılay Aydın Kan bağış Merkezi, Efeler'de düzenlenen kampanya çerçevesinde kan bağışı alımlarını sürdürüyor.

Efeler merkez Gençlik Caddesi'nde bulunan Kızılay Aydın Bağışı Merkezi, Türkiye genelinde "Bağışlanan her kan kurtarılan üç can", " Düzenli kan bağışı yap hayat kurtar" sloganı ile düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında kan alımlarına devam ediyor.

Türk Kızılay Aydın Kan Merkez Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, halkın kan bağışına olan ilgisinin Türk Kızılay'ın yapmış olduğu eğitim çalışmaları sayesinde kan bağışları istikrarını koruduğunu, hastanelerde kan bekleyen hastaların sayısının sürekli arttığını ve buna bağlı olarak kan'ın da sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Efeler Gar İstasyonu önündeki Türk Kızılay kan bağış ünitesinde haftanın her günü kan alımların devam ettiğini belirten Şenol, güvenli kan temini projesi kapsamında Aydın il genelinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kış ayların da özellikle soğukların çetin geçtiği Ocak ayı kan bağışın da düşüşler yaşandığını belirten Şenol, " Son yıllarda kışın sert geçtiği Ocak ve Şubat ayların da mevsimsel hastalıklardan soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıkların halkın arasında yaygın olması kan bağışında olumsuz bir etki meydana getirmektedir. Türk Kızılay olarak Doktorlarımızın kontörün de yapılan kan alımlarında şahız eğer kendini iyi hissetmiyorsa ya da yapılan muayene sonucu kan bağışın da mahsur bir durum varsa zaten kan alınmamaktadır. Hasta olmayıp ta soğukların etkisiyle kan vermekte çekinen vatandaşlarımız da maalesef sayısı oldukça fazla. Kansız kalır da üşürüm endişesine kapılanlar var. Kan bağışı kesinlikle insanı kansız bırakmaz. Gereken ölçümler yapıldıktan sonra kan alımı gerçekleştiriliyor. Kışın kan bağışı yapmanın hiçbir zararı yoktur" dedi.

HER KESİMİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ.

Kan'ın sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Şenol, "Türk Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi olarak il merkezi ve ilçelerimizdeki hastanelerimizin kan ihtiyacı tarafımızdan karşılanmaktadır. "Güvenli Kan Temini" projesinin amacı, ülkemizde gönüllü kan bağışını arttırarak, hasta sahibi ve hastaların yaşadığı sosyal sorunları çözmek, Dünya Sağlık Örgütünün verileri ışığında gönüllü kan bağışçılarıyla güvenli kana ulaşmaktır. Biz bu konuda öncelikle kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Efelerde Kan Bağışı Sürüyor

Efelerde Kan Bağışı Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim