• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Efeler’de Kadınlar Bilinçleniyor

Efeler’de Kadınlar Bilinçleniyor
Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, 25 Kasım 16 Aralık tarihleri arasında kadına ve çocuklara şiddetle mücadele kapsamında...

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu, 25 Kasım 16 Aralık tarihleri arasında kadına ve çocuklara şiddetle mücadele kapsamında çeşitli etkinliklerin yaptığını belirtti.

Ergünoğlu, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Aydın'daki birçok sivil toplum kuruluşunun katılımı ve desteği ile hazırlanan ve 25 Kasım'da başlayarak 16 Aralık'a kadar devam eden etkinliklerde kadına şiddet konulu fotoğraf sergileri, park süslemeleri, konferans ve paneller, Forum Aydın'da bulunan sinemada gerçekleştirilen ve şiddeti konu alan sinema günleri, el emeği sergi ve kermesleri, 5 Aralık'ta geçen sene ilki yapılan "Karanlığı Aydınlatan Kadınlar" yürüyüşü, doğa yürüyüşleri müzik dinletileri ve kadına şiddet ve erken yaşta evliliğe hayır imza kampanyasının yer aldığını söyledi.

EL EMEKLERİ EV EKONOMİSİNE DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK

Kermes ile ilgili ayrıca her ayın ilk Salı, Çarşamba ve Perşembe düzenli olarak Manolya parkta tertipleneceğini belirten Ergünoğlu, kermesteki amaç, kadınların el emeğiyle yapmış olduğu ürünler, oya işleme, ahşap boyama, resim tabloları, keçe işleme ve ayrıca gıda ürünlerinden gözleme, sarmalar, tatlı çeşitleri ile burada satışa sunulmasını sağlayarak elde edilen kazançla hanımları evlerinde tencerelerini kaynatmak için bir nevi katkı sağlamak olduğunu belirtti. Efeler Manolya Park'ın çok iyi tanına bir park olmadığını ifade eden Ergünoğlu, "Eskiden balıkçıların olduğu bir alandı. Biz Efeler Belediyesi Kadınlar Meclisi olarak kadınlarımızın el emeğinin sergilendiği bir park olarak vatandaşları bu parka çekmek istiyoruz. Aydın da üretime katkı sağlayan kadınlarımıza destek olma konusunda tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Efeler Kent Konseyi Kadın meclisi olarak kadına yönelik tüm konularda halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Eğer biz kadın meclisiysek, kadınların üretken olmasını kendi ekmeğini taştan çıkarmasını ve ayakta durmasını ayraca da bilinçlendirilmelerini sağlamak için çalışmak durumundayız.

İlçemizdeki kadınların üreten, çalışan, bilinçli bir anne ve bilinçli bir kadın olma yolunda çalışmaları sürdürmek birinci görevleri arasında olduğunu belirten Ergünoğlu, "Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak ilçe genelinde evlerinde bireysel çalışan kadınlarımızın farklı noktalarda kenar köşelerde ayrı ayrı yerlerde çalışmak değil, Belediyeye ait Manolya parkında yasal bir şekilde sergi alanı oluşturarak el emeği ürünlerin burada satışa sunulması konusunda çalışmalar yapıldı. Bugün bu konuda bir yol kat edildi ve her ay üç gün olmak koşulu ile kadınlarımızın evlerinde her ne türlü el işi veya el emeği ile ilgili bir çalışması varsa bu park alanında sergilemesini istedik. Unutulmaya yüz tutmuş işlemeler ve el ürünlerini tekrar çanlılık kazanması için mücadelemize devam edeceğiz. Stantlar ücretsiz olarak verilmektedir" dedi

Kadına yönelik bilinçlendirme çalışmaların süreceğini ifade eden Ergüoğlu, Efeler Manolya Park'ta belediye tarafında tadilat çalışmaların yapılacağı ve proje kapsamında kadınların el emeği ürünlerin sergilenip satış yapılacağı stantlara da yer verileceğini sözlerine ekledi.

Efeler’de Kadınlar Bilinçleniyor

Efeler’de Kadınlar Bilinçleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim