• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Efeler’de 3. Okul Aile Birlikleri Toplandı

Efeler’de 3. Okul Aile Birlikleri Toplandı
Aydın'ın Efeler ilçesinde 3. Bölge Okul Aile Birlikleri toplantı düzenledi.

Aydın'ın Efeler ilçesinde 3. Bölge Okul Aile Birlikleri toplantı düzenledi.

Efeler Ticaret Odası İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Süleymanoğlu başkanlığında ve Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Altuğ, başkan yardımcısı Semra Şener, yönetim kurulu üyeleri Aynur Kılıç, Tuğba Çetin ve Yasemin Kahyaoğlu'nun organizasyonunda düzenlenen toplantıya, Cumhuriyet ilkokulu'ndan Aysun Sandıkçı, 75.Yıl Vali Muharrem Göktay İlkokulu'ndan Cansu Cengiz, Ekrem Çiftçi İlkokulu'ndan Filiz Göçer, Dr. Fevzi Mürvet İlkokulu'ndan Serap Terlemez, İstiklal Anaokulu'ndan Aynur Taşkın, Halide Hatun İlkokulu'ndan Filiz Asal, Özel Özay Aydın Koleji'nden Arzu Uykan, Mustafa Kiriş Ortaokulu'ndan Nurcan Sanlı, Gazipaşa İlkokulu'ndan Emine Dayan, Mimarsinan Anaokulu'ndan Aslı Yalın, Kızılcaköy İlkokulu'ndan H. Hüseyin Erdal, Işıklı İlkokulu'ndan Ö. Ali Tuncer, Kardeşköy İlkokulu'ndan Sezgin Torun, Kuyulu İlkokulu'ndan Ergün Şentürk, Kuyulu Ortaokulu'ndan Ali Koç ve Ticaret Odası İlkokulu'ndan Dilek Altuğ temsilen katıldı.

Okul Aile Birliğinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Mehmet Süleymanoğlu, yaptığı konuşmada, Okul Aile Birliğine seçilen ve sorumluluk alan velilerin sadece okul idaresinin harcamaları ve okulun ihtiyaçları olan araç ve gereçler için para bulmak olmadığını belirterek, ancak algıların bu yönde olmasından üzüntü duyduklarını ve asıl amacın öğrenci velileri arasında kaynaşma ve dayanışma olduğunu ifade etti.

Süleymanoğlu, eğitim ve öğretim süresi içerisinde okulun ödenekleri dışında okul aile birlikleri kendi üyeleri veya öğrenci velilerin de katkıları ile kermes, dayanışma yemekleri vb. etkinlikleri yaparak okulun eskiyen masa örtüleri, perdeleri, temizlik malzemeleri gibi ürünlerin alımında katkı sağladıklarını bunu da okulda öğrenim gören çocukların ortam şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik birer özverili çalışma olduğunu ifade etti.

OKUL AİLE BİRLİKLERİ ARASINDA "ORGANİZELİ ÇALIŞMA" VURGUSU

Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Aysun Sandıkçı ise okul aile birliklerince düzenlenen kermes, dayanışma yemekleri vb. etkinliklerin 3. Bölge Aile Birlikleri adı altında yapıldığını ve elde edilen gelir ile tüm birliğe bağlı okullar arasında pay edildiğini belirtti.

Sandıkçı öz eleştiride bulunarak, bazı okul aile birlikleri aktif ve özverili çalışırken bazı okul aile birlikleri hiç etkinliklere katılmadan paydan hak sahibi olmaları çalışanlarca iyi karşılanmadığını belirterek, organizasyonlarda tüm okulların katılımının sağlanması için çaba gösterilesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı da okullar arası karşılıklı soru ve önerilerle devam ederken, 3 bölge okul aile birlikleri kendi aralarında iletişim ağı oluşturularak birlik arasında "organizeli çalışma" vurgusu kararı çıktı.

Bir sonraki toplantının Kızılcaköy İlkokulu Salonu'nda 13 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 13.30 da yapılacağı belirtildi.

Efeler’de 3. Okul Aile Birlikleri Toplandı

Efeler’de 3. Okul Aile Birlikleri Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim