• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı
Efeler Belediyesi'nin iştiraki olan Efe-Bel'e ait "Efeler Saklı Bahçe" Cafe Restaurant düzenlenen tören ile ilçe halkının hizmetine açıldı.

Efeler Belediyesi'nin iştiraki olan Efe-Bel'e ait "Efeler Saklı Bahçe" Cafe Restaurant düzenlenen tören ile ilçe halkının hizmetine açıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatında Dolma Bahçe Sarayı'ndaki naaşının başında bekleyen bin kılıçlı teğmenden biri olan Hilmi Aydinçer'in babası Mehmet Efendi'nin, Merhum Başbakan Adnan Menderes'in dayısından satın aldığı ve bir süre "Saray Sineması" olarak kullanılan Hasan Efendi Mahallesi 1910 sokakta bulunan tarihi mekan Efeler Belediyesi tarafından restore edilerek cafe restaurant olarak düzenlendi. Efeler Saklı Bahçe ismi verilen mekanın açılış törenine Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Eşi Gülay Özakcan, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Dalar, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Aydınçer Ailesi'nin fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BU MEKAN TARİHE TANIKLIK ETTİ"

Açılışta ilk olarak konuşan Hasan Efendi-Ramazan Paşa Mahalle Muhtarı Ünal Aktaş, "Bu güzel tesisimiz bir tarih ve kültür merkezidir. Bu tesisimizin bulunduğu alan Osmanlı Devleti döneminde saray içerisinde yer almakta ve içerisinde bir çok tarihi bina bulunmaktaydı. Ancak Yunan işgali döneminde yanmış ve yıkılmıştır. Merhum Başbakanlarımızdan Adnan Menderes'in dayısı Sadık bey tarafından satın alınarak üzerinde bir çok düzenlemeler yaptırılmıştır. Menderes'in çocukluğunun büyük bir bölümü de bu evin bahçesinde geçmiştir. Daha sonraki yıllarda da Hasan Efendi Mahallesi sakinlerinden Emekli Topçu Kıdemli Albay Hilmi Aydinçer'in babası tarafından bu ev satın almıştır. Aydinçer emekli olmasının ardından ülke sorunları ile ilgilenmeye başlamış ve Adalet Partisi'nin kuruluş zamanında kendisine partinin Aydın teşkilatını kurma görevi kendisine verilmiştir. Kendisi bu görevi nedeniyle bu bahçede bir süre siyasi çalışmalarını sürdürmüştür. Bu mekan tarihe tanıklık etmiştir. Böylesine güzel bir mekanı mahallemize kazandırdıkları için başta Belediye Başkanımız Mesut Özakcan olmak üzere, tüm personele teşekkür ediyorum" dedi.

"BÜYÜKBABAM AYDIN AŞIĞI BİR ADAMDI"

Hilmi Aydınçer'in torunu Dr. Cenk Aydınçer, büyükbabasının Aydın aşığı bir insan olduğunu ifade ederek, "Rahmetli büyükbabam Aydın'a o kadar aşıktı ki, buradan uzun süre ayrı kalamazdı. Kendisi bizi ne zaman ziyarete gelse, ben Aydın'ı özledim diyerek en kısa zamanda dönerdi. Çok aşık olduğu babaannemle burada uzun yıllar huzur içerisinde yaşadı ve yine sevdiği topraklarda burada 94 yaşında vefat etti. Biz uzakta olduğumuz için bu ev uzun süre bakımsız kalmasından dolayı yıkılacaktı ama sağ olsunlar Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan sayesinde şehrimiz böylesine güzel bir tesise kavuştu" ifadelerini kullandı.

"İLÇEMİZİN AKCİĞERİ OLACAK"

Efeler Saklı Bahçe'nin içerisine Aydın'ın hiçbir yerinde olmayan bambu ağaçları başta olmak üzere bir çok çeşit ağaç olduğunu söyleyen Efeler BElediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Efeler ilçesi olarak bilindiği gibi 85 yıllık Aydın Belediyesi'nin geçmişinden geliyoruz. Belediye olarak 30 Mart 2014'de yapılan seçimlerle birlikte oluşan büyükşehrimizin bir ilçesi olarak Efeler ilçesi oluştu. Sıfırdan yeni bir belediye kurduk. Eski Aydın Belediyemize 56 köy ve 5 beldemiz daha katılarak nüfusumuz yüz bin daha arttı, bütçemiz yarıya düştü ama biz daha dar imkan ve şartlarımızla bile Efeler ilçemizin, Efeler halkımızın ihtiyacı olan bütün zorunlu hizmetleri aksatmadan sürdürmeye devam ettik ve devam edeceğiz. Bu arada park alanlarına çok değer veriyor ve önemsiyoruz. Çok sayıda değişik mahallelerimizde parklar yaptık. Parklar çocuğumuzla, gencimizle, yaşlımızla nefes aldığımız, huzuru soluduğumuz mekanlardır. Bugün sizlerin hizmetine açtığımız Efeler Saklı Bahçe'de hem ilçemizin hem de mahallemizin bir akciğeri olacaktır. İçerisinde Aydınımızın hiçbir yerinde olmayan bambu ağaçları var. Bu güzelliği sizlerle birlikte paylaşıyor olmaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.

Mahalle arasında sessiz, sakin olması ve bahçesindeki bambu ağaçlarından dolayı "Efeler Saklı Bahçe" ismi verilen işletme, sıcak, soğuk yiyecekler, tatlı çeşitleri ve meşrubatlardan oluşan zengin menüsü ile halka hizmet verecek. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez adresi olmaya aday mekanın açılış kurdelesi konuşmaların ardından Başkan Özakcan ve protokol üyeleri tarafından kesilerek mekan gezildi.

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı

Efeler Saklı Bahçe Kapılarını Vatandaşlara Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim