• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Efed Projesi’nin Tanıtım Toplantısı

Efed Projesi’nin Tanıtım Toplantısı
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı Türkiye geneli kurumlar ve okullar nezdinde düzenlenen "Eğitim Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar"...

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı Türkiye geneli kurumlar ve okullar nezdinde düzenlenen "Eğitim Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar" konulu yarışmada Türkiye birincisi seçilen Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm (EFED) projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile okul idarecileri katıldı.

Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm projesi hakkında katılımcıları bilgilendiren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen projenin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da başarıyla yürütülmekte olduğunu kaydetti. Esen, "Projenin meyveleri, Kütahya'mızın ulusal sınavlarda Türkiye'nin önde gelen illeri arasına girmesiyle alınmaya başladı. Sistemli ve bilimsel çalışmalara dayanan bu proje, Kütahya'mızı eğitimde önemli ölçüde ileriye taşıdı. Öyle ki; Bakanlığımız illerin sınav başarı sıralamalarını yayınlamamasına karşın, istatistiki veriler Kütahya'mızın Türkiye'de ilk 10 içerisinde olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiğini dile getiren Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Önce Ege Bölgesi'nde sonrasında Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirdiniz. Bunda hepinizin emeği, alın teri var. Bunu yaparken de öncelikle eğitimin gelişmesi, çocuklarımızın, geleceğimizin yönlendirilmesi adına çok önemli bir hizmeti gerçekleştirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Eğitimde eski anlayışla yeni anlayışı kıyaslamak gerekirse eskiden "Eti senin kemiği benim" derdik. Bugün yeni anlayış içerisinde öğrencisi, okul idaresi, öğretmeni, velisi bir arada eğitimi gerçekleştiriyoruz. Bunda aldığımız başarı da el birliğinin, güç birliğinin, gönül birliğinin semeresidir diye düşünüyorum" dedi. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim