• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Edremit’te Kurum Ve Kuruluşlar Halk Eğitimi İçin Bir Araya Geldiler

Edremit’te Kurum Ve Kuruluşlar Halk Eğitimi İçin Bir Araya Geldiler
Edremit'te Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

Edremit'te Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

Edremit İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Edremit Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Kahvaltı sonrası gerçekleştirilen toplantıda ilçede gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Hizmetleri ile ilgili değerlendirmeler yapılırken gelecek dönemle ilgili kurumlar arasın dayanışma ve işbirliği konuları masaya yatırıldı. Komisyon toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Altınsuyu başkanlık etti. Toplantıya başkanlık eden Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Altınsuyu ilçemizde eğitim kurumlarının ahenkli bir biçimde hayat boyu öğrenme hizmetlerini yürüttüklerini karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak tüm kurum ve kuruluşların kaynaklarını seferber etmelerinin önemli olduğunu belirterek insanımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, insanımızın nitelik kazanması, istihdama, üretime, ekonomiye, katkı sağlaması, meslek sahibi olması için eğitim hizmetlerinde işbirliği ve dayanışmanın önemli olduğunu belirtti. İlçemizde yakalanan başarıda bu komisyonda bulunan kurum ve kuruluşların ve eğitimcilerin büyük payı var. Rakamlar son derece açık ve memnun edicidir." Dedi. Toplantıda Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar tarafından komisyon üyelerini ayrıntılı bir sunumla 2015-2016 dönemi çalışmaları ile ilgili bilgi verirken ayrıntılı bir biçimde istatistiklerle ilçedeki çalışmaları ve gelecek dönemle ilgili planlamaları aktardı. Damar " Merkezimizce yılın ilk dört ayında 14 yerleşim birimi 49 noktada, açılan 257 kursta 5679 kursiyere eğitim hizmeti verilmiştir. Hali hazırda 28 kursumuz sona ermiş olup 229 kursumuzda 4830 kursiyerimize eğitim hizmeti verilmiştir. Okuma Yazma, Meslek Edindirme Sosyal Kültürel, alanlarda Üniversiteye Hazırlanmak isteyen Lise Mezunlarına Sınavlara Hazırlık Kursları, Sanat ve Spor Dallarında eğitimler verilirken Açık Lise ve Orta Okul Hizmetlerinde 2500 civarında Açık Ortaokul ve Lise Öğrencisine hizmet götürdüklerini ifade etti. Gelecek dönemle ilgili 94 kurs için ilana çıkıldığını ve başvuruların alınmaya başlandığını" ifade etti. Karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini komisyona sundu. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül tarafından da yine yürütülen çalışmalar hakkında sunu eşliğinde komisyon üyelerine bilgiler verildi.

Toplantıya katın kurum ve kuruluşlarının temsilcileri eğitimlere destek verileceğini ifade ederken Maarif Müfettişi Zeynel Acar Hayat Boyu Öğrenmeye katlım oranların önemli ve memnun edici olduğunu, üretime, mesleğe dönük eğitimlerin yanı sıra sosyal kültürel eğitimlerinde toplumun kalkınmasında son derece önemli bir yere sahip olduğunu ortak ihtiyaçların belirlenmesi ve okul binalarının Hayat Boyu Öğrenme kapsamında halkımızın kullanımına açılması ve verimli bir biçimde kullanılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Raif Keskin eğitim hizmetlerine her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Toplantıya Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, 19.Motorlu Piyade Tugay Komutanlığından İrtibat Subayı Yarb. Mehmet Yekta Soylu, Edremit Meslek Yüksek Okulu Yardımcı Doç. Dr. Raif Sakin, Maarif Müfettiş Zeynel Acar, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Faik Öner, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, Türkiye İş Kurumu İlçe Müdürü Derya Gümüş, Orman İlçe Müdürlüğünden Ferhat Berk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilge, Gençlik Merkezi Müdürü Harun Topcan, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Burak Can, Turizm Danışma Biriminden Mehmet Akpınar, Bakkallar ve Bayiler -Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alparslan, Edremit Madeni San. Esnaf Odası Başkanı Hayati Seçen, Vakıf Zeytincilik İşletme Müdürlüğü Sadık Uyar, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Alaattin Akçeşme, Türk Eğitim-Sen Burak Çelik, Eğitim Bir-Sen Muharrem Yenigün, Eğitim Söz-Sen Nihat Aydın, Teç-Sen İbrahim Özkan, Şoförler Odası Hanifi Şentürk, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Zerrin Eğrioğlu ve okul müdürleri katıldılar. Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar Kaymakam Ali Sırmalı'nın onayından sonra yürürlüğe girecek.

Edremit’te Kurum Ve Kuruluşlar Halk Eğitimi İçin Bir Araya Geldiler

Edremit’te Kurum Ve Kuruluşlar Halk Eğitimi İçin Bir Araya Geldiler

Edremit’te Kurum Ve Kuruluşlar Halk Eğitimi İçin Bir Araya Geldiler

Edremit’te Kurum Ve Kuruluşlar Halk Eğitimi İçin Bir Araya Geldiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim