• BIST 9548.09
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5556
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Edremit Zeytin Sonu Hasat Şenliği 20 Ocak'ta

Edremit Zeytin Sonu Hasat Şenliği 20 Ocak'ta
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, yörenin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytinciliğe dikkat çekmek amacıyla 20 Ocak 2016 tarihinde, "Zeytin Sonu Hasat...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, yörenin en önemli geçim kaynaklarından olan zeytinciliğe dikkat çekmek amacıyla 20 Ocak 2016 tarihinde, "Zeytin Sonu Hasat Şenliği" düzenlenecek. Uzun bir aradan sonra, sektörde yıllardan bu yana süregelen, hasadın son gününde "meci" olarak adlandırılan gelenek, bir şenlik havasında yeniden hayat bulacak.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır, Tariş Edremit Kooperatifi Başkanı Hüseyin Yalazı, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, üreticiler ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, şenlik hakkında bilgi verildi. Daha önce hazırlıkları yürütmek üzere görevlendirilen Edremit Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Zeytincilik Üretme İstasyonu, Tariş ve Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu'nun yer aldığı alt komisyon tarafından, şenlik programının içeriği açıklandı. Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Edremit yöresinin en önemli geçim kaynaklarının başında yer alan zeytin ve zeytinyağı ürünlerine dikkat çekmek, üreticiyle müşterileri karşılıklı görüştürüp bilinçlendirmek, üreticinin yaşadığı sıkıntılar, ürünlerin doğru pazarlarda yer bulması, bölgenin tescilli yeşil çizik zeytinine sahip çıkmak ve uluslararası pazarlarda yer bulması hedefiyle düzenlenen şenliğin, her yıl tekrarlanacağı ifade edildi.

Kaymakam Sırmalı, yaptığı açıklamada, "Bizler bu kararı, Edremit'in daha ileri seviyelere taşıma adına aldık. Yapılan ve alınan her karar, bölgemizin kalkınması ve tanıtımı için olacaktır." dedi. Başkan Saka ise zeytin hasadının son gününde, halk arasında "meci" olarak adlandırılan eğlencenin, eski zamanlardan günümüze uzanan köklü geleneklerden birisi olduğunu belirtti. Saka, "Zeytin sektörüne dikkat çekmek amacıyla bu geleneği, çağdaş bir yaklaşımla bir şenlik havasında yeninden canlandırmak istiyoruz. Bu şenlikte, dünyanın en kalitelisi olan Edremit yöresi zeytinyağlarımızı, tescilli çizik zeytinlerimizi daha iyi tanıtmak, üreticinin sorunlarına dikkat çekmek, üretici ve tüketiciyi biraraya getirerek, en önemli geçim kaynaklarımızın başında yer alan zeytin ve zeytinyağımızı daha iyi tanıtabilmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Edremit Zeytin Sonu Hasat Şenliği, üreticilerin katılımıyla traktörler, hasat makineleri, halk oyunları ekipleri ve misafirlerin yer alacağı kortej yürüyüşüyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreninden sonra Faruk Serpil Parkı'nda markaların stantları açılacak. Ardından geleneğe uygun olarak, zeytin üreticisi bağlanacak. Zeytinyağlı yemek yarışmasının da yer alacağı şenlik, Endüstri Meslek Lisesi Kavşağı'nda zeytin anıtı açılmasıyla sona erecek.

Edremit Zeytin Sonu Hasat Şenliği 20 Ocak'ta

Edremit Zeytin Sonu Hasat Şenliği 20 Ocak'ta

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim