• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytin Hasat Sonu Şenliği (Meci) düzenlendi.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Zeytin Hasat Sonu Şenliği (Meci) düzenlendi. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan zeytinciliğe dikkat çekmek, üretilerle müşterileri biraraya getirmek amacı taşıyan şenlik için oluşturulan konvoy, Edremit Ticaret Odası (ETO) önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Şenlik için Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi, ETO, Ziraat Odası, Ticaret Borsası, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Zeytincilik Üretme İstasyonu Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu ile Edremit Lokantacılar Odası işbirliği yaptı. Şenlik, ETO önünden üreticilerin ve firmaların katılımıyla traktörler, hasat makineleri, halk oyunları ekipleri ve misafirlerin yer aldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "'Geçmişten günümüze tarihte kutsal olarak kabul edilen zeytin, bizler için ayrı bir önem taşıyor. Zeytin sadece kahvaltılarda tüketilen bir gıda ürünü değil, doğumdan ölüme kadar hayatımızın her alanında var olan, bir yaşam tarzı ve ayrı bir kültürdür.'" dedi. Balıkesir Valisi Mustafa Mutlu ise, "En kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Edremit ve körfezimizin zeytin ve zeytinyağlarına dikkat çekmek, üretici ve tüketiciyi biraraya getirmek, üreticimizin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek, ürünlerimizin doğru pazarlarda yer bulması, bölgenin çizik yeşil zeytinine sahip çıkmak ve uluslararası pazarlarda yer bulmasını hedefleyen bu şenliğin, hem Edremit'e hem bölgemize hayırlı, faydalı olacağını düşünüyorum.'" şeklinde konuştu. Daha sonra Faruk Serpil Parkı'nda Vali Yaman, Edremit Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtma Grubu Başkanı Mehmet Semercioğlu'nu ziyaret etti, ikram edilen yağın tadına baktı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreninden sonra Faruk Serpil Parkı'nda dikilen zeytin ağacının önünde kahya halatla bağlandı. Ağanın, kahyaya ve işçilere verdiği bahşişlerle halat kesildi. Ege efelerinin oyun havaları eşliğindeki görüntüleri, soğuk havada üstü çıplak güreşçilerin kısa gösterisi ve "Kaz Dağları'nın Gelin Kızı" gösterisi alkış aldı. Edremit'in girişindeki Endüstri Meslek Lisesi Kavşağı'nda zeytin anıtı açıldı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde "Zeytin Karikatürleri" ve Ölmez Ağacın İnsanları" konulu sergiler açıldı. Zeytinyağlı yemek yarışmasının da renk katacağı şenlikte, yılın çiftçisine çeşitli ödüller verildi. Edremit Körfezi yeşil çizik zeytin coğrafi tescil lansmanıyla etkinlikler sona erdi.

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi

Edremit Zeytin Hasat Sonu Şenliği düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim