• BIST 9718.08
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Edremit Kızılkeçili’de Kadınlar Dernek Kurdu

Edremit Kızılkeçili’de Kadınlar Dernek Kurdu
Balıkesir'in Edremit ilçesinde, büyükşehir yasası ile mahalle haline gelen Kızılkıçeli köyünde köyün eski okulunu atölye haline getiren kadınlar...

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, büyükşehir yasası ile mahalle haline gelen Kızılkıçeli köyünde köyün eski okulunu atölye haline getiren kadınlar üretime geçerken, Kızılkeçili Kadınlar Sanat ve Dayanışma Derneğini kurdu. Dernek çatısı altında bir araya gelen 32 kadın, el işlerinden tarhana ve erişteden reçel ve salçaya kadar pek çok ürünü satışa sundu.

İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Kızılkeçili'de, Emine Aysan'ın öncülüğünde bir araya gelen kadınlar 5 yıl önce köyün eski okulunda üretime başladı. Köylü kadınlar, özellikle yaz aylarında çok sayıda ziyaretçinin geldiği Kızılkeçili de, geçtiğimiz yılın son günlerinde de Kızıllkeçili Kadınlar Sanat ve Dayanışma Derneğini kurdu. 32 üyesi olan dernek yoğun bir çalışma içine girerken, şu anda 27 kadının hazırladığı el işleri ve gıda maddeleri de satışa sunuldu. Kadınlar, para kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Dernek üyesi kadınlardan Emine As," Evde oturmaktansa buraya gelmek yaptıklarımızı değerlendirmek, küçük de olsa paralar kazanmak çok güzel. İnsana bir yeniden başlama heyecanı veriyor ve arkadaşlarla birlikte olmak çok güzel. Köyüde çok seviyorum. Kızılkeçili eski bir köy. Reçel yaptım. Onlar satıldı. Bir şey kazanmak da önemli" dedi. Gülfidan Filiz'de," Emine ablanın desteği ile bu derneğe katıldım. Ben de yaptıklarımı burada satmaya çalışıyorum. Elişi yapıyorum. Güzel. Hem burada oyalanıyoruz. Hem güzel bir gelirimiz oluyor. Kendi harçlığımızı çıkarıyoruz. Çok tatlı. Arkadaşlarımızla gayet güzel bir gün geçiriyoruz" dedi. Dernek Başkanı Emine Aysan'da," Bizler 5 senedir bu okulda Kadınlar Sanat Kültür Evi olarak çalıştık. Ondan sonra yavaş yavaş işlerimizin daha düzgün olduğunu, tecrübelerimizin iyi olduğunu görünce dernek kurmaya karar verdik. Şu anda köyümüzde 27 bayanın yaptıkları ürünleri satmakla uğraşıyoruz. 32 üyeyiz. Yazın satışlarımız çok daha hızlanacak. İnşallah çok daha seviyeli yerlere geleceğiz. Kadınlarımız daha güzel gelire sahip olacak. Kazançlarını evlerine götürerek gurur duyacaklar. Biz de bunlarla daha da gururlanmış olacağız" dedi.

Edremit Kızılkeçili’de Kadınlar Dernek Kurdu

Edremit Kızılkeçili’de Kadınlar Dernek Kurdu

Edremit Kızılkeçili’de Kadınlar Dernek Kurdu

Edremit Kızılkeçili’de Kadınlar Dernek Kurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim