• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Edremit Belediyesi doğum gününde şair Sabahattin Ali'yi anacak

Edremit Belediyesi doğum gününde şair Sabahattin Ali'yi anacak
Balıkesir'in Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi tarafından şair, gazeteci ve yazar Sabahattin Ali'nin doğum gününde anma etkinlikleri düzenlenecek.

Balıkesir'in Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi tarafından şair, gazeteci ve yazar Sabahattin Ali'nin doğum gününde anma etkinlikleri düzenlenecek. Yarın Cumhuriyet Meydanı'nda Sabahattin Ali heykelinin açılışıyla başlayacak etkinlikler, birçok akademisyen, yazar ve gazetecinin de yer aldığı, 26 Şubat 2016'daki sempozyumla sona erecek.

Çocukluğunun bir dönemini Edremit'te geçiren, bu ilçeyi kitaplarına, şiirlerine, yazılarına konu eden Ali'nin doğum gününde anma etkinlikleri düzenleniyor. Eserleriyle ölümsüzleşen ve 2 Nisan 1948 tarihinde öldürülerek, cumhuriyet tarihinin ilk katledilen aydını olan Ali için 25 ve 26 Şubat tarihlerinde, "Kanatları Kaz Dağları'nı Aşan Asi Kartal" başlıklı Sabahattin Ali Sempozyumu düzenlenecek. Yarın saat 12.00'de heykelinin ardından, Güre Mahallesi'ndeki Kaz Dağı Özel Etnografya Galerisi'nde bulunan Sabahattin Ali köşesinde balmumu heykeli açılacak. Kızı Prof. Dr. Filiz Ali, yazar Onur Behramoğlu, gazeteci yazar Enver Aysever gibi isimlerin yanısıra birçok akademisyenin yer aldığı sempozyumda, "Sabahattin Ali'yi Mayalayan Şehir: Balıkesir", "Sabahattin Ali'de Aşk ve Melankoli", "Sabahattin Ali'nin Öldürülmesi Üzerine", "Kuyucaklı Yusuf'un gözüyle Edremit" gibi birçok konu anlatılacak.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı açıklamada, "Edremit'in tarihinde büyük rolü olan ve çocukluğunu burada geçirmiş Sabahattin Ali, bıraktığı eserleriyle bizlere ve gelecek nesle daima ışık olacaktır. Günümüze kadar gelen birçok büyük eserine rağmen özellikle gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız, Sabahattin Ali'yi tanımıyor. Biz de Edremit Belediyesi olarak, tarihin bir döneminde burada yer almış ve kitaplarına Edremit'i konu etmiş Sabahattin Ali'ye bu vesileyle borcumuzu ödemek istiyoruz. Gelecek kuşakların tanıması adına yaptığımız bu etkinliğimizle ona olan sevgimizi bir kez daha yeniliyor ve saygıyla anıyoruz." dedi.Cihan

Edremit Belediyesi doğum gününde şair Sabahattin Ali'yi anacak

Edremit Belediyesi doğum gününde şair Sabahattin Ali'yi anacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim