• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü
Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği, (EDOSK) havaların ısınmasıyla birlikte etkinliklerine hızlandırarak, 10 kişilik bisiklet grubu, 47 kilometre pedal...

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği, (EDOSK) havaların ısınmasıyla birlikte etkinliklerine hızlandırarak, 10 kişilik bisiklet grubu, 47 kilometre pedal çevirirken, 25 kişilik doğa yürüyüşü grubu da 17 kilometre yürüdü.

Üyüklütatar, Karakasım, Tayakadın bisiklet turu yapan 10 kişilik grup, toplam 47 kilometre pedal çevirirken, 25 kişilik doğa yürüyüşü grubu da Sarayakpınar, Avarız köyleri arasında toplam 17 kilometre yürüyerek yol kat etti. Bisiklet grubu, tur başlangıç noktası olarak belirlediği Mimar Sinan heykeli önünde saat 09.45'te toplandıktan sonra saat 10.00'da pedallara bastı. Kontrollü bir şekilde E-5 Karayolu üzerinden Üyüklütatar Köyü'ne pedal basan EDOSK'lu bisikletliler, burada köy kahvehanesinde verdikleri çay molası sonrası önce Karakasım Köyü'ne, sonra da Tayakadın Köyü'ne vardı. Dönüş yolunda EDOSK Üyesi Erdem Ersöz'ün çalıştığı ve "Sazlıdere Bisiklet Dostu Akaryakıt İstasyonu'na uğrayan bisikletliler oradan da Edirne'ye pedal çevirerek turu sorunsuz bir şekilde tamamladı.

EDOSK Bisiklet Branşı Sorumlusu Secat Cengiz, Pazar günü toplamda 47 kilometre pedal çevirdiklerini ifade ederek, "EDOSK olarak olağanüstü mevsim koşulları dışında her koşulda gerçekleştirdiğimiz bisiklet turlarımız, havaların giderek ısınmasıyla birlikte daha elverişli bir şekilde devam ediyor. Pazar günü, merkeze bağlı köylerimizden Üyüklütatar, Karakasım ve Tayakadın köylerine doğru pedal çevirdik. Bisiklet etkinliklerimiz, her Pazar günü olmaya devam edecek. Bisiklet turlarımıza, üyelerimizin dışında üye olmayan pedal severler de katılabilir. Etkinliklerimiz herkese açık. Bisiklet severler, bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek etkinliklerimiz hakkında detaylı bilgiler alabilir" diye konuştu.

EDOSK Doğa Yürüyüşü ekibi de, saat 10.00'da Sarayakpınar Köyü'nden başladığı etkinliği 4 saat sonunda Avarız Köyü'nde tamamladı. 25 kişilik doğa yürüyüşü ekibi, toplamda 17 kilometre yürüyerek sezonun ilk doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi. Doğa yürüyüş ekibi, yanlarında getirdikleri kumanyalarla, Edirne'nin doğa harikası Eğribük manzarasına karşı piknik yaptıktan sonra Edirne'ye döndü.

EDOSK Doğa Yürüyüşü Branşı Sorumlusu Mehmet Emin Kirişçiler ise, sezonun ilk etkinliğine iyi bir katılımcı sayısıyla imza attıklarını ifade ederek, "Etkinliğimiz sırasında EDOSK Kano Branşı'nın kürek çektiği Tunca Nehri'nin belirli bölgelerinden de geçmiş olduk. Bu süre zarfında katılımcılara kulübümüzün kano branşı ile ilgili yaptığı etkinliklerden bahsettik. Ayrıca EDOSK olarak bizim de katkıda bulunduğumuz Sultanlar Yolu hakkında katılımcılara bilgi verdik. Havaların düzelmesiyle birlikte doğa yürüyüşü etkinliklerimizi arttırma hedefindeyiz. Etkinliklerimize isteyen herkes katılabilir. Katılmak için kulübümüzün iletişim kanalları aracılığı ile bizlere ulaşarak etkinlik hakkında bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler" şeklinde konuştu.

Kirişçiler, bir sonraki doğa yürüyüşü etkinliğini ilerleyen tarihte belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü

Edosk Hafta Sonu Pedal Çevirdi, Doğada Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim