• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne’yi Yeniden Keşfettiler

Edirne’yi Yeniden Keşfettiler
Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 65 yaş üstü kadınlara yönelik düzenlediği Edirne Gezisi'ne katılan Babademirtaş...

Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün 65 yaş üstü kadınlara yönelik düzenlediği Edirne Gezisi'ne katılan Babademirtaş mahallesinde yaşayan kadınlar, Edirne'yi adeta yeniden keşfetti. Edirne'nin tarihi ve kültürel değerlerini gezen kadınlar, Edirne Belediye Bandosu'nun müzisyenlerinden oluşan orkestra eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatı doğrultusuyla geleneksel hale getirilen Edirne Gezisi'nin ilk misafirleri Babademirtaş mahallesinde yaşayan kadınlar oldu. Edirne Gezisi'ne katılan 13 kadın, ilk olarak Sarayiçi mevkiini gezdi. Daha sonra 2. Beyazıt Külliyesi'ni ziyaret eden Edirneli kadınlar, Külliyenin tarihi hakkında bilgi aldı. Lozan anıtını da gezen kadınlar, Edirne Belediyesi Protokol Evi'nde mola verdi.

Babademirtaş mahallesi kadınları, Edirne Belediyesi Protokol Evi'nde, Edirne Belediye Bandosu'nun müzisyenlerinden oluşan orkestra eşliğinde yemeklerini yediler. Kemanda Tayfun Kaba, klavyede Oğuz Güzelli, Ses de Kenan Yıldız'ın yer aldığı orkestranın solistliği ise Sabri Cengeloğlu yaptı. Orkestranın çaldığı müzikler eşliğinde gönüllerince eğlenen kadınlar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

Özgecan Kadın Lokali'ni de gezerek, yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan Babademirtaş mahallesi sakinleri daha sonra Tarihi Edirne Belediye Binası'nı ziyaret etti. Babademirtaş mahallesi sakinlerini, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegoğlu karşıladı.

Edirne Gezilerinin her hafta Çarşamba günü gerçekleşeceğini ifade eden Gegeoğlu, "Bu gezilerimizden her hafta bir başka mahalle faydalanacak. Bu projede ki en büyük amacımız ise komşuluk ilişkilerin iyileşmesi ve her mahallede insanların komşularını tanımasını sağlamak" diyerek Tarihi Belediye Binası ve Atatürk Odası hakkında bilgi verdi.

Güzel ve eğlenceli bir gün geçirdiklerini dile getiren kadınlar, "Edirne'yi adeta yeniden keşfettik. Bize bu imkânı sunduğu için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu'na çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Edirne’yi Yeniden Keşfettiler

Edirne’yi Yeniden Keşfettiler

Edirne’yi Yeniden Keşfettiler

Edirne’yi Yeniden Keşfettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim