• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı
Yaş haddinden emekliye ayrılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Elveda" diyerek şehirden ayrıldı.

Yaş haddinden emekliye ayrılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Elveda" diyerek şehirden ayrıldı.

Ekim 1976 yılında kaymakam adayı olarak Bolu'da göreve başlayan Şahin, 39 yıl devlete hizmet ettikten sonra emekli oldu. Son görev yeri olan Edirne Valiliği'ne Haziran 2014 yılında atan Vali Şahin, 19 ay süreyle bu görevi sürdürdü.

Renkli kişiliği ve yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Dursun Ali Şahin, 25 Aralık tarihi itibariyle emekliye ayrıldı.

CUMA NAMAZINI SELİMİYE'DE KILDI

Edirne'nin emekli Valisi Dursun Ali Şahin, konutundan ayrıldıktan sonra cuma namazı için Selimiye Camii'ne geçti. Şahin, makam aracı yerine sivil plakalı bir araçla camiye geldi.

Caminin girişinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Dursun Ali Şahin, camiye emek verdiğini ancak netice alamadan buradan ayrıldığını ifade etti. Camiyi kış vakti soğuk bıraktıklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti: "Yetişmedi, olsun. İnşallah gelen arkadaşlar uğraşır. Bu camiyi hak ettiği seviye, zaten gelmişti daha fazla getirir diyorum. Ben ölüme gitmiyorum. Sadece son cuma namazım. Ben buraya çok gelirim. Yani inşallah bundan sonra geleceğim. Belki şimdi son Cuma namazım ama bundan sonra çok geleceğime inanıyorum."

Öte yandan Selimiye Cami imamı hutbenin sonunda "Valimiz Dursun Ali Şahin beye Edirne'ye yapmış olduğu dini, hayri, sosyal, kültürel hizmetlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatında da Allah'ın rızasına uygun hayat yaşamasını, sağlıklı yaşamasını hepinizin de sağlık içinde olmasını Allah'tan diliyorum. Hoş kalın, hoşçakalın efendim." dedi.

Cuma namazı sonrasında cami görevlileri tarafından emekli valiye hediyeler takdim edildi. Dursun Ali Şahin, valilik bahçesinde kendisi için düzenlenen törene katılmak üzere ayrıldı.

MAKAMINA SON KEZ GELDİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 19 ay boyunca görev yaptığı valilik makamına son kez geldi. Edirne protokolüyle bir süre makamda kalan Şahin, daha sonra valilik bahçesindeki törene katıldı. Törene şehrin üst düzey yetkilileri, vali yardımcılar, valilikte görev yapan memurlar, çok sayıda vatandaş ve Bulgaristan'dan gelen soydaşlar katıldı.

VALİNİN EN ZOR KONUŞMASI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı veda konuşmasında her şeyde bir son olduğunu belirterek işte o sonun şu an olduğunu kaydetti.

19 ayın geldiğini ve bittiğini vurgulayan Dursun Ali Şahin, şunları kaydetti: "19 ay çabuk çabuk geçti ve bugün bu dakikaya ulaştı. Bu süre içinde sanırım 2 bine yakın konuşma yapmışımdır ama bu güzel şehir Edirne'den ayrılmak gerçekten zor, benim için zor olacak. Gerçekten zor olacak."

Bugünün kendisi için bir milat ve başlangıç olduğunu anlatan Şahin, "Bugün veda günü. Vedalar hüzündür, sevinçtir. İşte o hüzün gün. Nereden başlayacağımı ne konuşacağımı bilemiyorum. Giresun'da bir sınıfa girmiştim. İlkokul 2 sınıftı sanıyorum. Dedim kızım vali ne iş yapar? Durdu, söyleyemedi bir şey. Diğerine sordum oğlum vali ne iş yapar? Hiç duraksamadan "vali konuşur" dedi. Evet, o gün konuşur dedi ama bugün vali konuşamıyor nedende. Bugün bu valinin nutku tutuldu adeta ve sizin karşınızda nasıl konuşayım ki"

ELVEDA EDİRNE, HAKKINIZI HELAL EDİN

Emekli olduktan sonra yeni şeyler söylemeye devam edeceğini ifade eden Dursun Ali Şahin, "Sizlere veda etmeye dilim varmıyor. Ama demek zorundayım. Elveda Edirne, Edirneliler. Elveda Bulgaristan'dan buraya teşrif eden değerli soydaşlarımız. Elveda olsun sizlere. Elveda, elveda, elveda. Bandomuza da elveda, Plevneyi bundan sonra daha güzel, mükemmel ve coşkuyla çalacak diyorum ve Allah'a ısmarladık. Hakkınızı helal edin."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da valinin kente çok anlamlı ve değerli hizmetlerinin olduğunu kaydetti.

Sayın valinin kendilerine ağabeylik yaptığını ve devletin gülen yüzü olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gürkan, "Değerli valim, 19 aydır vali ve belediye başkanı olarak kentimize birlikte çok güzel şeyler yapmaya çalıştık. Bugün itibariyle artık Dursun Ali Şahin ve kardeşi Recep Gürkan olarak bundan sonraki yaşantımızda her zaman kadim bir dostumuz sevgili bir büyüğümüz olarak gönlümüzde, evimizde bütün kapılarımız sizlere açık olacak." diye konuştu.

Kaldığı süre içerisinde "Görevimi yapıp gideceğim" mantığında olmayan harikulade bir insanı bugün Edirne'den gurbete uğurladıklarını dile getiren Gürkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Gurbet zordur, acıdır, hüzünlüdür. Ama gurbetin dönüşü de her zaman keyifli ve muhteşemdir. Edirne sizi her daim özlemle, sevgiyle, minnetle anmaya ve dahi beklemeye devam edecektir."

Konuşmaların ardından kürsüden inen Vali Şahin, kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek vedalaştı.

Vedalaşmada bazı kişilerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Son olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Vali Vekili Beyazıt Tanç'la vedalaşan Şahin'in kendisine tahsis edilen araçla Edirne'den ayrıldı.

POLİS TELSİZİNDEN EMNİYET TEŞKİLATIYLA VEDALAŞTI.

Valilik binasından ayrılan Edirne Valisi Dursun Şahin, telsizle makam koduyla anons yaparak emniyet mensuplarıyla vedalaştı.

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı

Edirne’nin renkli valisi 'elveda' diyerek ayrıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim