• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar
Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2015 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Edirne Hüseyin Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi...

Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2015 Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Edirne Hüseyin Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Destek Eğitim Odalarının Güçlendirilmesi" projesinin kapanış toplantısı Edirne'de yapıldı.

Lala Şahinpaşa İlköğretim Okulu'nda yapılan törene, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

"TRAKYA KALKINMA AJANSI OLARAK BÖYLE ÖNCÜ PROJELERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

'Destek Eğitim Odalarının Güçlendirilmesi" projesinin kapanış programında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, özel eğitim ve özel yetenekli öğrencilerin eğitimleri konusunda ülkede ciddi eksikler olduğuna vurgu yaparak, "Her seviyeden ve her gruptan çocuğun ihtiyacı farklı. Eğitimcilerimiz bu ihtiyaçlara dönük yeni projeler geliştiriyor. Bunu yaparken birlikte çalışmanın ve birlikte üretmenin tadını çıkarıyorlar. Edirne eğitimine bugüne kadar 3 milyon TL'lik destekte bulunduk. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Edirne eğitimi proje üretme ve teklif etme konusunda Trakya'da açık ara önde gitmeyi sürdürüyor. Kendileri bizlere fark oluşturacak öncü projeler getirmeye devam ettikleri sürece biz de Trakya Kalkınma Ajansı olarak desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Destek Eğitim Odalarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında, rehberlik merkezinin sorumluluk sahasında bulunan okullarda ve burada eğitim gören 200 özel gereksinimli ve özel yetenekli öğrencinin devam edebilecekleri destek eğitim odalarını açmanın ve destek eğitim odalarını araç-gereç ve eğitim materyalleri bakımından zenginleştirmenin amaçlandığı belirtildi.

Normal gelişim gösteren öğrencilerin görsel algı, dikkat, sözel ifade, yaratıcı düşünme, strateji geliştirme, mantık yürütme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı hedef alan projede, toplam 9 aylık uygulama süresi olan proje kapsamında Edirne merkez ve Havsa, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu, Uzunköprü ilçelerinde var olan destek sınıfları yenilendi ve ders araçları yenilendi. Toplam bütçesi 156 bin TL olan projenin 140 bin TL lik kısmı (yüzde 90) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Projeden, Edirne Merkez Lalaşahinpaşa İlkokulu, Edirne Merkez Ticaret Sanayi Odası İlkokulu, Edirne MerkezMithatpaşa İlkokulu, Edirne Merkez Plevne İlkokulu, Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlkokulu, Edirne Merkez Şehit Asım İlkokulu, Edirne Merkez K.A. Alper Yazoğlu Ortaokulu, Edirne Merkez Atatürk Ortaokulu, Edirne Merkez FSM Ortaokulu, Havsa Atatürk Ortaokulu, Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu, Lalapaşa Atatürk İlkokulu, Uzunköprü Demokrasi İlkokulu, Uzunköprü Şehsuvarbey Ortaokulu, Meriç Büyükdoğanca İlkokulu'nun yararlandığı belirtildi.

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar

Edirne’nin Özel Öğrencilerine Çok Özel İmkanlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim