• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Edirne’nin Markalaşma Süreci

Edirne’nin Markalaşma Süreci
Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası nedeniyle Edirne'de tören düzenledi.

Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası nedeniyle Edirne'de tören düzenledi.

25 Kasım stadı önünden başlayan program kapsamında Atatürk anıtına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Atatürk anıtında devam eden programda anıta çelenk sunumu ile devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, Edirne'nin kültür turizminde markalaşma sürecinde olduğunu kaydederek, "Türkiye'nin kültür turizminde uluslararası markası haline gelebilecek en önemli destinasyonlarından biridir. İlimizin coğrafi konumu Edirne'yi deniz, kum, güneş, doğa, kamping, dalış ve windsurf gibi turizm çeşitliliğinde de iddialı hale getirmektedir. Dünyanın mega şehri İstanbul'a en yakın Kuzey Ege kıyıları İlimizin sahilleridir. Saroz Körfezinde 75 km'lik sahil şeridinde yer alan doğal plajlar birçok noktadan, bölgede-deniz suyu sıcaklığı ise 140 gün denize girmeyi mümkün kılmaktadır. Coğrafi kimliği ile Avrupalı, tarihi ve kültürel kimliğiyle batı-doğu sentezi özellikler taşıyan Edirne'de, yüzlerce yıldır farklı kültürlerin buluşmasından doğan çok kültürlülük ve bu kültürle yaşayan toplumun sentezi barışçıl yaşam şeklini bugün de görmek mümkündür" dedi.

"Kültürel üslup ve biçimlerinde buluşup yeniden şekillendiği bu şehirde var olan potansiyelin tam anlamıyla turizme sunulması için bazı çalışmaların tamamlanması gerekmektedir" Özcan, şunları söyledi:

"Mevcut durumda kendi iç dinamikleri ile sürdürülebilir şekilde sağlıklı olarak büyüyen Edirne turizminin şehrin ekonomisindeki rolü şimdiden belirlenmeli ve gerekli yatırımlar buna göre tamamlanmalıdır. Edirne" de turizmin gelişimi için büyük hedefler koymalıyız. Gelecek 10-15 yılın hedeflerini bugünden belirlemeliyiz. Edirne'nin artık on bin yatağı, 5 milyon, 10 milyon turisti konuşması gerekiyor. Bir şeye doğru odaklanır ve yaklaşırsak doğru sonuçlar alırız. Ulusal ve uluslararası pazarlarda tarih ve kültür şehri Edirne algısını iyi ve kaliteli imajıyla bütünleştirerek, sürekli ve tutarlı hale getirmeliyiz. Turizmdeki tüm aktörler ve şehirdeki tüm paydaşlarımızla sürdürülebilir ve yönetilebilir bir turizm politikası oluşturduğumuz takdirde, Edirne uluslararası arenada bile rekabet edecek güce sahip olacaktır."

Anıtta yapılan program, halk oyunları ekiplerinin yaptığı gösterileriyle son buldu.

Edirne’nin Markalaşma Süreci

Edirne’nin Markalaşma Süreci

Edirne’nin Markalaşma Süreci

Edirne’nin Markalaşma Süreci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim