• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Edirne’de yoğun kar yağışı

Edirne’de yoğun kar yağışı
Kar nedeniyle Edirne kent merkezi kısa sürede beyaza bürünürken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti

Edirne’de dün gece yarısı başlayan sağanak yağmur, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle kent kısa sürede beyaza bürünürken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Öte yandan Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

EDİRNE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Belediye ekipleri de yolların kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de dün 12 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı gece yarısından itibaren sağanak yağmurla birlikte düşmeye başladı. Etkili olan sağanak yağmur ise sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı.


Kısa sürede kenti beyaza bürüyen kar nedeniyle Edirne Belediyesi ekipleri yolların kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Sıcaklık sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, sabah saatlerine araçlarıyla işlerine gitmek için evden çıkanlar hazırlıksız yakalandıkları kar yağışı nedeniyle trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda kalırken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Edirne Belediyesi görevlileri de kaldırım ve yol kenarlarında kar temizliği yaptı.

İSTANBUL'DA HAFTASONU KARLA KARIŞIK YAĞMUR VAR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, İstanbul'da hava sıcaklığının en yüksek 8, en düşük ise 3 derece olması beklenirken, çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, öğleden sonra yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğle ve akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 06 Şubat Cumartesi günü İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor. Cumartesi günü en düşük sıcaklıkların 2 derece olması beklenirken en yüksek sıcaklıklarınsa 5 derece olması öngörülüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim