• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Edirne’de Toplu Ulaşım Araçlarına Dezenfekte

Edirne’de Toplu Ulaşım Araçlarına Dezenfekte
Edirne'de, toplu ulaşımı sağlayan ETUS araçlarının dezenfekte işlemleri başlatıldı.

Edirne'de, toplu ulaşımı sağlayan ETUS araçlarının dezenfekte işlemleri başlatıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, toplum sağlığının her şeyden önce geldiğini dile getirerek, ortalama 60 bin yolcu taşıyan 200 aracın her gün düzenli olarak dezenfekte edileceğini söyledi.

Edirne Toplu Ulaşım Sisteminde (ETUS) görev yapan araçlarının, dezenfekte işlemi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Giyik'in katıldığı programla başlatıldı. Edirne Belediyesi Otobüs Park yerinde gerçekleştirilen dezenfekte işlemlerinin her gün düzenli olarak devam ettirileceğini dile getiren belediye başkanı Gürkan, toplum sağlığının her şeyden önce geldiğini belirtti.

"TOPLUM SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ETUS olarak kentte görev yapan 200 aracın her gün düzenli olarak dezenfekte edileceğini dile getirerek, "Kısa adı ETUS olan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'ndeki araçlarımızın dezenfekte işlemlerini başlatıyoruz. Toplu yaşanan yerlerde bir bakteri üremesi söz konusu, o anlamda halk sağlığı her şeyden önce geliyor. Edirne'mizde de ETUS araçlarımızla günlük 60 bin yolcu taşıması gerçekleştiriyoruz. Her şeyin amacı insanın daha sağlıklı ve daha konforlu bir yaşama kavuşmasıdır. Bugün başlatacağımız uygulama ile bundan sonra toplu taşımada kullandığımız araçlar, her gün sterilize edilecek, dezenfekte edilecek. Gerek el temasıyla gerekse vücut temasıyla oluşabilecek hastalıkların önüne geçmiş olacağız, bir önleyici tedbir bu. Yapacağımız dezenfekte işlemleri o aracın 24 saat boyunca hijyenini sağlayacak. Ve toplu ulaşımda kullandığımız araçlar her gün yeniden dezenfekte edilecek. Şoför ve diğer görevli arkadaşlarımızı bu konuda eğiteceğiz ve bu şekilde halk sağlığının korunmasında ciddi anlamda bir katkı sunacağımızı düşünüyoruz ve inanıyoruz" dedi.

Edirne’de Toplu Ulaşım Araçlarına Dezenfekte

Edirne’de Toplu Ulaşım Araçlarına Dezenfekte

Edirne’de Toplu Ulaşım Araçlarına Dezenfekte

Edirne’de Toplu Ulaşım Araçlarına Dezenfekte

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim