• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Edirne’de Sigarayla Mücadele Çalışmaları

Edirne’de Sigarayla Mücadele Çalışmaları
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatları doğrultusunda belediye personelinin sigarayla mücadele edebilmesi için eğitim seminerleri düzenlenmeye...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatları doğrultusunda belediye personelinin sigarayla mücadele edebilmesi için eğitim seminerleri düzenlenmeye başlandı.

31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sigarayla mücadele için toplumun el birliğiyle ciddi bir çalışma içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Danışmanlık Birimi Psikolojik Danışman Esra Selvi ile birlikte sigarayla mücadele için belediye personeline yönelik eğitim seminerlerine Zabıta Müdürlüğü personeli ile başladıklarını ifade etti.

"KÖTÜ ALIŞKANLIKTAN KURTULMALIYIZ"

31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü nedeniyle basın mensuplarına açıklama yapan Tanrıkulu, "Dünyadaki ölümlerin başında kalp-damar hastalıkları geliyor ve bu kalp-damar hastalıklarını arttıran en önemli etkende sigara kullanımı. Bu anlamda Türk toplumu olarak ciddi bir çalışma yaparak, el birliğiyle bu kötü alışkanlıktan kurtulmalıyız. Zabıta Müdürlüğü ekiplerine verdiğimiz eğitimlerde özellikle okul çevrelerinde sigara satışının 18 yaşının altında olması için gerekli tedbirleri alıyoruz. 18 yaşında altındakilere sigara satmak yasal bir suç. Esnaflarımız bu konuda duyarlılar. Bir çocuk çok küçük yaşta sigaraya başladığında daha da fazla etkileniyor, sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatıyla kendi personelimize eğitimler verdik. Nasıl sigarayla baş edilebilir, nasıl bırakılabilir bunun çabası içerisindeyiz" dedi.

"REKLAMLARA ALDANMAYIN" UYARISI

İddialı reklamlarla sigarayı bıraktırma yöntemleri gibi pazarlama tekniklerinin doğru olmadığına dikkat çeken Tanrıkulu, "Vatandaşlarımız aile hekimlerine, göğüs hastalıkları uzmanına ve 174 sigara bırakma hattına başvurabilir. İnternetten buldukları yöntemlere ve ilaçlara itibar etmesinler. Buradan aldıkları ilaçlar ciddi sağlık sorunlarına bile yol açabilirler. Bilim insanları dışında kimseye güvenmesinler" diye konuştu.

Edirne’de Sigarayla Mücadele Çalışmaları

Edirne’de Sigarayla Mücadele Çalışmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim