• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı
Edirne Belediyesi, kiracısı olan Zübeyde Hanım Parkı'ndaki ruhsatsız yapıları yıktı.

Edirne Belediyesi, kiracısı olan Zübeyde Hanım Parkı'ndaki ruhsatsız yapıları yıktı.

Mahkeme kararıyla bin 273 metrekare ruhsatsız alan tespit edilen Zübeyde Hanım Parkı'nın kapalı alanlarının bulunduğu kafe, belediye ekiplerince kepçe yardımıyla yıkıldı. Üniversite öğrencilerinin uğrak yeri olan, içerisinde çay bahçesi, kafe, çocuk oyun alanı ve düğün salonu bulanan Zübeyde Hanım Parkı'nda sözleşmeye uymayarak kapalı alanlar yapıldığı gerekçesiyle mahkeme kararı doğrultusunda yıkım gerçekleşti. Polis ve zabıta ekiplerinin katıldığı yıkımda ilk olarak işletmenin elektriği kesilirken, kapalı alan kontrollü şekilde yıkıldı.

Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dinçer Asar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zübeyde Hanım Parkı belediyemizin kiracısıdır. Kiracımızın geçmiş yıllarda yapmış olduğu bin 273 metrekare izinsiz bir inşaat vardı. Kiracımızın sözleşmesinde bulunan kiracılık hakları belgededir. İçerisinde 32 metrekareden biraz büyük büfesi ve 2 tane çardağı olması gerekmektedir. Ancak bizden izinsiz bin 273 metrekare, ruhsatsız alanlar yapılmıştır. Bununla ilgili belediyemize şikayetler gelmiştir. Bin 273 metrekare kapalı alan yapıldığı belediyemizce tespit edilmiştir. Yapılan mühürlemenin ardından dava açılmıştır. Açılan dava Edirne Bölge İdare ve İdare Mahkemesinden reddedilmiştir. Bunun üzerine imar kararı gereğince yıkım kararı alınmıştır. Alınan yıkım kararından yürütmeyi durdurma kararı gelmemiştir. Bunun üzerine 5 Mayıs 2016 tarihinde yıkım için gelinmiştir. Kiracımız bize burayı 5 gün içinde kendisi yıkacağına dair taahhütname vermiştir. Ancak bu taahhütnameyi yerine getirmemiştir. Bunun üzerine belediyemiz buraya yıkım için gelmiş, yıkım gününde de yeni açılan bir davayla Edirne İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı açılmıştır. Bu mahkeme kararlarının kesinleşmesi beklenmiştir. Mahkeme kararları bu yıkımın yapılması gerektiği, bu binaların kaçak olduğu, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımın yapılacağı yönünde karar çıkmıştır" dedi.

"Bütün mekanlar kaçak"

İşletme sahiplerinden Hasan Çekili ise, "2009-2010 yılında belediyeye müracaat ettik. Burası ile ilgili projeler sunuldu. O günkü şartlarda belediye yapın dedi. Yapıldı. Burada bir buçuk ay kepçeler çalıştı. Buraya bir belediye yetkilisi gelip işlem yapmadı. Dolayısıyla kaçak dedikleri yapı, kendileri de gördüler. Kaçak yapı dediklerinde bütün mekanlar kaçak. Böyle bir uygulama hiçbir yere yapılmadı. Biz bu mekanı kaçak bir gecede kondurmadık. Bir saatte de kondurmadık. Buranın kurulumunda bir buçuk ay kepçe ve ustalar çalıştı. Buranın yapımını tüm Edirne halkı da gördü. Birden dikmedik bu yapıyı. Burada yapı diye bir şey de yok. Her şey pergüle. Betonarme bina yok. Aradan 3-5 yıl geçti, yeni yönetim geldi. Burasının kaçak olduğunu söylediler. Bu yapı kaçak olabilir, yıkılabilir. Biz herhangi bir tepkide bulunmadık" dedi.

"55 kişi ekmek yiyor"

İşletmenin 4-5 dönüm bir alan olduğunu kaydeden Çekili, "Yıkım kararı verilen bir dönüm bir alan. Sadece büfe kalacak. Burada 55 kişi ekmek yiyor. Her gün bine yakın üniversite öğrencisine hizmet veren bir yerdi burası. Burası üniversite öğrencilerinin eğlence yeri. Bizim burada düğün yaptığımız yok. Bir gece kendi öz yeğenimin düğününü yaptım. Başka yere kira vermektense geldim kendi mekanımda düğün yaptım" şeklinde konuştu.

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı

Edirne’de ruhsatsız kafe yıkıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim