• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Edirne’de omurga açıklığı halka anlatılacak

Edirne’de omurga açıklığı halka anlatılacak
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Dünya Spina Bifida (Omurga Açıklığı) Farkındalık Günü sebebiyle, "Bebeklerde Görülen Önlenebilir Omurga Açıklığı...

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Dünya Spina Bifida (Omurga Açıklığı) Farkındalık Günü sebebiyle, "Bebeklerde Görülen Önlenebilir Omurga Açıklığı Hastalığı" ile ilgili konferans düzenlenecek.

Spina Bifida'ya (Omurga Açıklığı) farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Halkımızın sağlık okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmesi için çok ciddi çabalarımız var" dedi.

Edirne Belediyesi; Dünya Spina Bifida (Omurga Açıklığı) Farkındalık Günü sebebiyle, 25 Ekim Çarşamba Günü saat 14.00'da, "Bebeklerde Görülen Önlenebilir Omurga Açıklığı Hastalığı" ile ilgili konferans düzenleyecek. Edirne Belediyesi olarak hasta okuryazarlığı, hastaların ve sağlıklı kişilerin bilgilendirilmesi konusunda çok fazla eğitimler ve programlar yaptıklarını belirten Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "Halkımızın sağlık okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmesi için çok ciddi çabalarımız var. Sağlık ile ilgili bilgilerin uzmanlarından alınması çok önemli. O anlamda da Edirne Belediyesi olarak başkanımız Recep Gürkan'ın desteğiyle sağlık bilgilendirme toplantıları yaptık. Öncelikle hamile kadınlarımıza yönelik anne çalışmalarımız anne eğitimlerimiz oldu. Meme kanseriyle ilgili çok önemli bir sempozyumumuz oldu. Bunun dışında Gastroenteroloji derneğimizle beraber çalışmalarımız oldu, kolon kanserlerine dikkat çektik. Bu anlamda Edirne Belediyesi olarak, Edirne'de yaşayan insanlarımızın doğru ve bilimsel çalışmaları, bilgileri birinci ağızdan ve işin uzmanından almalarını istiyoruz. Bütün Edirne Halkı'nı Prof. Dr. Neşe Özkayın'ın katılımıyla 25 Ekim Çarşamba Günü saat 14.00'da Halk Eğitim Merkezi'nde yılda ortalama 5 bin bebeği etkileyen bel açıklığı Spina Bifida hastalığı ile ilgili bilgilerin verileceği konferansa davet ediyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özkayın, 25 Ekim Dünya Spina Bifida Farkındalık Günü ile ilgili olarak Edirne Belediyesi ile birlikte Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde bir konferans vereceklerini belirterek, "Önlenebilir bir hastalık olan Spina Bifida yani halk arasındaki deyimi ile açık omurga hastalığı konusunda bir konferansım olacak. Ve bu önlenebilen hastalığın çocuklarımızda görülme sıklığının azaltılması konusunda bilgilerin verileceğim" dedi.

Edirne’de omurga açıklığı halka anlatılacak

Edirne’de omurga açıklığı halka anlatılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim