• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Edirne’de Obeziteyle Mücadelede Çalışmaları

Edirne’de Obeziteyle Mücadelede Çalışmaları
Edirne'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteyle mücadele başta olmak üzere halkın pansuman ve enjeksiyon gibi ihtiyaçlarını karşılayacak,...

Edirne'de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteyle mücadele başta olmak üzere halkın pansuman ve enjeksiyon gibi ihtiyaçlarını karşılayacak, Selimiye Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte Halk Sağlığı Merkezi kuruldu.

Edirne Devlet Hastanesi'nin eski binasını düzenleyerek, o bölgeye hizmet edecek olan Halk Sağlığı Merkezi'nin yanında Selimiye Aile Sağlığı Merkezi de 5 tane Aile Hekimi ile çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, Halk Sağlığı Merkezi'nin halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vereceğini söyledi. Dr. İlter, "Müdürlüğümüze bağlı bazı tesislerinin kurulması amacıyla Kamu hastaneleri birliğinden buraya talep ettik. Kamu hastaneleri birliği onay verdikten sonra acil servisin daha önceden aktif olarak kullanıldığı bölümde, 5 hekimlik 380 metrekarelik alana Aile Sağlığı Merkezi kurduk. En kaliteli olacak dediğimiz A grubu Aile Sağlığı Merkezi'ne erişmiş birimimiz faaliyete başladı. Geriye kalan 900 metrekarelik alanda bakanlığımızın yeni konsepti olan Halka Sağlığı Merkezi birimimizi kurduk. Akşam saat 9:00'a kadar açık olacak. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerini karşılayacak pansuman, enjeksiyon gibi görüntüleme hizmetleri, laboratuvar hizmetleri yapılacak. Burada obeziteyle mücadele kapsamında diyetisyen ve psikolog istihdam edeceğiz. Gebe okullarımız, üreme sağlığı eğitimi, gençlik danışma merkezlerimiz burada faaliyet gösterecek. Obeziteyle mücadele için fiziksel aktivitelerini yapabileceğimiz plates dahil, alanlarımız olacak" ifadelerini kullandı.

"HALK BURADA HİZMETLERE RAHAT ULAŞACAK"

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu da gazetecileri konuyla ilgili bilgilendirerek, "Zaten eski devlet hastanelerinin olduğu alanlar halkın çok rahat ulaşabileceği alanlar olan bu iki bina bu şekilde değerlendirildi. Genel sekreterimiz ve Halk Sağlığı Müdürümüz burada organize çalışarak bu iki binamızı halkımıza katkı sağlamak amacıyla sundu. Edirne'de ve bölgemizde en önemli sıkıntılardan biri sezaryen oranlarının yüksek olması bu vesile ile gebe okullarındaki eğitimi biz çok önemsiyoruz. Buradaki gebe okullarında yapılacak olan mesai saatleri dışındaki eğitimler yapılacak olmasını öğrendik. Bu şekilde sezaryen ile doğumu düşürmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Edirne’de Obeziteyle Mücadelede Çalışmaları

Edirne’de Obeziteyle Mücadelede Çalışmaları

Edirne’de Obeziteyle Mücadelede Çalışmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim