• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Edirne’de Kahveciler Hijyene Önem Veriyor

Edirne’de Kahveciler Hijyene Önem Veriyor
Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Timur Erdoğan, kendilerine üye işletmelerin hijyen standartlarına özen gösterdiğini söyledi.

Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Timur Erdoğan, kendilerine üye işletmelerin hijyen standartlarına özen gösterdiğini söyledi.

Kahvehaneler standartlara ve hijyene yüzde 90 oranında uyduğunu kaydeden Kahveciler ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Timur Erdoğan, kullandıkları ürünlerinde yerli mal ürünler olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "Edirne'deki kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocağı, kafelerden oluşan iş yeri üyelerimizin yaptığımız tespite göre yüzde 85-90 dolayında uygulamaya uyuluyor" dedi.

Erdoğan, Edirne esnafının bu konuda hassas olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda Edirne valiliğinin yapmış olduğu hijyen ve obeziteyle mücadele konusundaki uygulamada çay bardakları makinede yıkanacak, kağıtlı şeker ve tek şeker kullanılacak olması ile ilgi sağlık müdürlüğünün almış olduğu kakarlar vardı. Bu kararlara Edirne'deki kahvehaneler, kıraathaneler, çay ocağı, kafelerden oluşan iş yeri üyelerimiz yaptığımız tespite göre yüzde 85-90 dolayında uygulamaya uyuldu. Bu konuda meslektaşlarımıza üyelerimize teşekkür ediyorum. Çoğunun da tek şeker uygulaması var. Ve bulaşık makinesi ile bardaklar yıkanıyor. Bu uygulama çok güzel buna herkeste uyuyor. Bizim çay ocağı kısmı fayans kalebodur kaplıdır, yerler yıkanabilir zemindir. Kahvehanelerde sigara yasağı da olduğu için kapalı alanlarda, duvarlarımız, tavanlarımız nikotinle kaplı değildir artık. Sigara içenle sigara içmeyenler kahvehane ve kıraathanelerimizde huzur içinde zaman geçirmektedirler. Edirne Türkiye çapında bu kurallara uyan şehirlerden biridir. Kıraathaneler, çay ocağı, kafeler piyasada çok kullanılan, yerli ürün çaylar ve şekerler kullanılmaktadır. Kahvehanelerimizde kaçak çay, kahve şeker gibi ürünler kullanılamamaktadır. Üç kuruş beş kuruş ucuz alacağız diye vatandaşlarımıza bilmediğimiz ürünleri kullandırmayız. Edirne esnafı bu konuda duyarlıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim