• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Edirne’de Kadınlar Günü Yürüyüşü

Edirne’de Kadınlar Günü Yürüyüşü
Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

Saraçlar Caddesi'nden başlayıp Meriç Köprüsü kenarındaki Protokol Evi'nde son bulan bir yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, sağlık çalışanı kadınlar ve Süheyl Ünver Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. Yürüyüşte "Kadına Şiddet'e Dur de" ve "Bilinçli Kadın, Sağlıklı Gelecek" gibi sosyal mesaj içerikli pankart açıldı.

Yürüyüş ile ilgili bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, sağlık çalışanlarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğuna vurgu yaparak, 8 Mart'a biraz daha hassasiyet göstermek istediklerini söyledi. Bakanlığın teşvikleriyle Dünya Kadınlar Günü'nde bazı etkinlikler yapmaya karar verdiklerini belirten Dr. İlter, "Bunlardan bir tanesi de bu yürüyüşümüz. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu sağlık çalışanlarına karşı şiddetin son bulması, onların kıymetinin bilinmesi, varlıklarının bize huzur verdiğinin daha iyi anlaşılması için vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak amacıyla bu yürüyüşü düzenliyoruz" dedi.

Yürüyüşe destek veren İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu da, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Aile dokumuzun temelin oluşturan bizi doğumumuzdan ölümümüze kadar karşılıksız seven şevkat, güzellik sabır ve hoşgörü timsali olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü huzurlarınızdan kutluyorum. Aynı zamanda sağlık bakanlığımızın özel halk sağlığı kurumu ve müdürlüğümüz sağlıklı yaşam kültürünün halkımıza alışkanlık haline getirmek için her türlü özel gün ve haftayı değerlendiriyor 8 Mart'ı değişik bir şekilde kutluyoruz. Bir çok kurum ve kuruluş 8 Mart'ta çelenk koyarken, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz yürüyüşle halkımızın sağlıklı yaşam kültürünü kazandırmaya çalışıyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın kurum ve hastanelerinde yüzde 65 civarında bayan sağlık çalışan vardır. Ve kurum olarak en çok bayan sağlık çalışanının olduğu memurun olduğu sağlık teşkilatıdır. Dolasıyla bizim bugünü daha coşkulu kutlamamız lazım bu yürüyüşü düzenleyen hem kurumumuza hem genel müdürlüğümüze teşekkür ediyorum."

Edirne’de Kadınlar Günü Yürüyüşü

Edirne’de Kadınlar Günü Yürüyüşü

Edirne’de Kadınlar Günü Yürüyüşü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim