• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Edirne’de "Göç Ve Avrupa’nın Mülteci Politikaları" Semineri Düzenlendi

Edirne’de "Göç Ve Avrupa’nın Mülteci Politikaları" Semineri Düzenlendi
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının destekleriyle, Edirne'de, "Göç ve Avrupa'nın Mülteci Politikaları" konulu seminer...

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının destekleriyle, Edirne'de, "Göç ve Avrupa'nın Mülteci Politikaları" konulu seminer düzenlendi.

Edirne Mimar Sinan Vakfı tarafından tertip edilen Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Programında, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Uluslararası Göç ve Avrupa'nın Mülteci Politikalarını değerlendirdi.

32 farklı ülkeden uluslararası öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Büyülelçi Yörük, düzensiz göçün küresel bir sorun olduğunu, konuyla ilgili uluslararası bir duyarlılık oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak ülkelerde siyasi ve ekonomik istikrar sağlanamadığı müddetçe düzensiz göçün durdurulması değil, kapsayıcı ve sağduyulu insani politikalarla yönetilmesi gerektiğini söyleyen Yörük, uluslararası düzensiz göçle mücadelede insan hakları temelli bir yaklaşım olması gerektiğini söyledi. AB'nin tutumunun, öncelikle dış sınırların güvenliğini öne çıkaran bir yaklaşım olduğunu söyleyen Yörük, evrensel insan hakları ve uluslararası hukuka dayanan özgürlükler ile güvenlikçi yaklaşımlar arasında makul bir denge kurulması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası düzensiz göçle mücadele konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade eden Büyükelçi, Türkiye'nin dünyada en fazla sığınmacı barındıran ülke olduğunu söyledi. Yörük, Suriye'den gelen 2 milyon 738 bin kişiye kucak açmış olan Türkiye'nin, sığınmacılara yaptığı harcama maliyetinin 10 milyar ABD dolarını geçtiğini söyledi.

Programa katılan Makedonya eski Devlet Bakanı Hadi Nezir Türkiye'yi her zaman anavatan olarak gördüklerini, sürekli Türkiye'yi takip ettiklerini, her zaman güçlü bir Türkiye arzu ettiklerini ve Türkiye'nin farklı alanlardaki gelişiminin, Balkanlardaki soydaşlara çok olumlu yansımaları olduğunu söyledi. Program, Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu sanatçılarının verdiği konserle devam etti.

Edirne’de "Göç Ve Avrupa’nın Mülteci Politikaları" Semineri Düzenlendi

Edirne’de "Göç Ve Avrupa’nın Mülteci Politikaları" Semineri Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim