• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Edirne’de caddede kitap okudular

Edirne’de caddede kitap okudular
Kültür Bakanlığının "İnsan her yerde okur" sloganıyla çıktığı yola Edirne İl Halk Kütüphanesi, Saraçlar Caddesinde ülkede kitap okuyan kişi sayısının...

Kültür Bakanlığının "İnsan her yerde okur" sloganıyla çıktığı yola Edirne İl Halk Kütüphanesi, Saraçlar Caddesinde ülkede kitap okuyan kişi sayısının azlığına dikkat çekmek amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı İl Halk Kütüphanesinin bu sene 6'ıncısını düzenlediği kitap okuma da farkındalık oluşturmak için, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesin de oturarak 15 dakika kitap okudu. Kitap okuma etkinliğine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve öğrenciler katılım gösterdi.

"Okumak, sürekli yapılması gereken bir eylem"

Kitap okumanın önemine değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bugün kültür turizm bakanlığının ve milli eğitim bakanlığının düzenlediği kitap okuma etkinliğindeyiz. Hangi anlamda bakarsanız bakın sürekli yapılması gereken bir eylem. Süreklilik kazanması gereken davranış. İster yaşadığımız bugün modern toplumun sorumlu, iş gören ya da çağdaş bir birey olma anlamında okumak. Kuran-ı Kerim'in ilk emri okumak. Buradaki sembolik bir hareket ama şunu gösteriyor ne kadar çok okursanız, o kadar çok bilgi sahibi olursunuz ve dünya da kapladığınız yer o kadar büyür. Ne kadar okursanız o kadar eğitimli ve insanlardan o kadar önde olursunuz" dedi.

"Boş bir kumbarayla mı yaşamak istersiniz?"

Kitap okumayı, dolu bir kumbaraya benzeten Başkan Gürkan, "Herkesin biriktirdiği bir şeyler vardır hayatta ve bunun en somut örneklerinden biride çocukluğumuzun davranışlarından biri kumbaraların içine bozuk paralar atmaktır. Her gün bir madeni para atarsınız ve kumbaranız dolar, onu tekrar yeniler tekrar doldurursunuz. Okumak eylemi de buna benzer. Beyin dediğimiz kumbaramıza her okuduğumuzda yeni bir bilgi atarsınız ve dolu bir kumbaraya sahip olursunuz. Tercih bize kalıyor dolu bir kumbarayla mı yaşamak istersiniz boş bir kumbarayla mı?" diye konuştu.

"İnsan her yerde okur"

Okumak soylu bir eylemdir diye sözlerine başlayan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, "Bu sene bakanlığımızın belirlediği slogan "İnsan her yerde okur'. Şahsımın belirlediği slogan okumak bir eylemdir. Okuyan insanın duygusal zekası gelişir, gelişen insanda toplumda kendisini daha iyi ifade eder. Dolayısıyla burası sembolik ortam ama amacımız okuma duyarlılığı sağlamaktır. Kültür Bakanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak bir projenin devamıdır" ifadelerine yer verdi.

Edirne’de caddede kitap okudular

Edirne’de caddede kitap okudular

Edirne’de caddede kitap okudular

Edirne’de caddede kitap okudular

Edirne’de caddede kitap okudular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim