• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Edirne’de Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonu’na Zarar Verdiler

Edirne’de Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonu’na Zarar Verdiler
Edirne'de 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde hizmete giren Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonu'nun 3 şarj etme aparatından birine zarar verildi.

Edirne'de 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde hizmete giren Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonu'nun 3 şarj etme aparatından birine zarar verildi. Edirne Belediye Başkanı Gürkan, "Engelli vatandaşlarımızın kentte özgürce dolaşabilmelerine yüreği engelliler engel oldu" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın kentte faaliyet gösteren 8 engelli derneğiyle birlikte kurduğu akülü tekerli sandalyelerin 35 dakikada şarj edilmesini sağlayan 2 istasyonun açılışı 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde gerçekleştirilmişti. Başkan Gürkan'ın Edirne halkına emanet ettiği şarj istasyonun 3 aparatından birine zarar verildi.

Göreve geldikleri günden itibaren engellilerin kentte daha rahat yaşayabilmeleri için birçok projeye imza attıklarını ifade eden Gürkan, "Hep aynı şeyi söylüyorum. Bir kentin çağdaşlığının çok fazla kıstasları ve ölçütleri var. Bana göre en önemli kıstas şu; Bir engelli arkadaşımız, evinden çıkıp engelsiz bir şekilde şehre gidip, bütün işlerini halledip, yeniden eve dönebiliyorsa o kent çağdaş bir kenttir. Edirne böyle bir kent mi? Maalesef değil. Dünyada böyle bir kent var mı? Maalesef yok. Elimizde sihirli bir değnek olsaydı eğer kentte yaşanan tüm sorunları yok eder, bu kenti bir günde mükemmel bir hale getirebilirdik. Ama maalesef yok. Biz bu sihirli değneği Edirne halkıyla birlikte oluşturalım istedik. Bu kente gönül veren Edirne halkıyla ortak bir sinerji oluşturarak, tüm bireylerin eşit şartlarda yaşayabileceği, çağdaş bir kent oluşturma hedefimiz var. Biz bu hedefimizi ilmek ilmek öreceğiz" diye konuştu.

Engelli vatandaşların da kentte özgürce dolaşabilme hakkına sahip olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "Zarar verilen aparat en kısa zamanda eski haline getirilecek. Ben engelli aracı şarj istasyonlarını tekrar Edirne halkına emanet ediyorum. İçimizde çürük meyveler olacak mı? Evet olacak. Ama biz el ele vererek, herkesin bu kentte özgürce yaşamasını, herkesin birbirinin haklarına saygı göstermesini öğreneceğiz. Unutmayalım ki, her sağlıklı birey potansiyel bir engelli adayıdır" dedi.

Edirne’de Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonu’na Zarar Verdiler

Edirne’de Akülü Engelli Aracı Şarj İstasyonu’na Zarar Verdiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim