• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne Referanduma Hazır

Edirne Referanduma Hazır
Edirne Belediye Başkanlığı, altyapı sorunlarıyla ilgili 10 Ocak Pazar günü gerçekleştireceği referandum için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Edirne Belediye Başkanlığı, altyapı sorunlarıyla ilgili 10 Ocak Pazar günü gerçekleştireceği referandum için tüm hazırlıklarını tamamladı. 7'den 70'e herkes bağlı bulundukları mahallerin muhtarlıklarında 09.30 ila 17.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek. Referandumdan çıkacak sonuçlar ise, saat 17.00'den sonra gerçekleştirilecek sayımın ardından halka açıklanacak.

Altyapıda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması konusunu Edirne halkına danışacak olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Pazar günü "Hayata geçirmeyi planladığımız 4 projeyi de sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusunu sorarak, Edirne halkına "Evet" veya "Hayır" seçeneklerini sunacak.

TOPLAM 27 SANDIK KURULACAK

10 Ocak Pazar günü mahalle muhtarlıklarına, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği'ne (EBED), Fırınlar Sırtı TOKİ İşmerkezi'ne ve Hıdırağa Toki D-3 A Blok yönetim ofisine birer sandık olmak üzere toplamda 27 sandık kurulacak. Her sandıkta ise 3 belediye personeli görev yapacak. Saat 09.30'da başlayacak referandumda, "içme suyu şebekesi, kanalizasyon, yağmur suyu toplama kanalı, atık su arıtma tesisi projelerini sokaklarımızı bir defa kazarak, hepsini aynı anda mı hayata geçirelim?" sorusu sorulacak.

ENGELSİZ REFERANDUM

Evinden çıkmakta sıkıntı çeken engelli bireylerin telefonlar ile irtibat kurdukları takdirde derneğin özel donanımlı aracıyla evlerinden alınıp oy kullandıktan sonra tekrar evlerine bırakılacakları belirtildi.

Gerçekleştirilecek referandumda tüm Edirnelilerin oy kullanması gerektiğinin önemini vurgulayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Görme engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla oy kullanabilmeleri için onlara özel pusulalar hazırlattık. Braille alfabesi ile hazırlanmış pusulalar sayesinde onların da fikirlerini alabileceğiz" dedi.

TÜM EDİRNE HALKINI REFERANDUMA DAVET ETTİ

Gerçekleştirilecek olan referandumda "Evet" oyunu kullanacağını anlatan Gürkan, "4 projenin aynı anda yapılması için referandumda "Evet" oyunu kullanacağım. Referandumda halkımız bize "Evet" derse 4 projeyi aynı anda gerçekleştireceğiz. 3 yıl çile çekeceğiz. Bir mahalleye gideceğiz; tüm projeleri gerçekleştirdikten sonra sokağın yolunu, kaldırımını, bankını koyarak o sokaktan öyle ayrılacağız. Mahalleyi, sokağı eskisinden çok daha iyi bir hale getireceğiz" dedi.

Edirne Referanduma Hazır

Edirne Referanduma Hazır

Edirne Referanduma Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim