• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Edirne Kitap Fuarı’na öğrencilerden yoğun ilgi

Edirne Kitap Fuarı’na öğrencilerden yoğun ilgi
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Edirne Kitap Fuarı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Edirne Kitap Fuarı, öğrencilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Fuarı hafta içi yaklaşık 5 bin öğrencinin ziyaret ettiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çocuklarımız okudukça; aydınlık yarınlar için umudumuz daha da artıyor" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları yazarlarla buluşturmak için düzenlenen ve 16 Ekim Pazar günü sona erecek olan Edirne 5. Kitap Fuarı'na, minik öğrencilerin büyük ilgisi devam ediyor.

Açıldığı günden beri yüzlerce kitapseveri ağırlayan kitap fuarını bugüne kadar Edirne merkez ve ilçelerde eğitim gören yaklaşık 5 bin öğrenci ziyaret etti, stantları gezdi, kitapların dünyasında adeta kayboldu.

Kendilerine farklı dünyalar sunan kitapları özenle inceleyen öğrenciler, kitapla buluşmalarını sağlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

Bazı okullar ise kitap fuarına gelmeden önce Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunulan Edirne Kent Müzesi'ni de ziyaret etti. Edirne'nin tarihi hakkında bilgi alan öğrenciler, sergilenen objeleri de özenle inceledi.

Edirne Şehit Asım İlkokulunda görev yapan ve öğrencileriyle birlikte Kent Müzesi'ne gelen Abdullah Emre Yılmaz, "Yaşayan bir tarihi görmek öğrencilerim açıcısından iyi oldu. Öğrencilerim kulaktan duyma bilgilerin burada canlı örneklerini gördü. Artık yaşadıkları yerleri kafalarından resmetmiş olacaklar" dedi.

Edirne 5. Kitap Fuarı'nın 46 seçkin yayınevi ile 87 yazara ev sahipliği yaptığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Okuyan Edirne için düzenlediğimiz kitap fuarı her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir ilgiyle devam ediyor. Kitapseverler sadece merkezden değil; ilçe belediyeler ile çevre illerden de kitap fuarına katılım sağlıyor. Birbirinden değerli yazarları ve kitapları bir kez daha kentimizin Edirne halkıyla, öğrencisiyle, genciyle buluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Unutmayalım; okudukça değişir dünya. Çocuklarımız okudukça aydınlık geleceğimize dair umudumuz daha da artıyor" dedi.

Edirne Kitap Fuarı’na öğrencilerden yoğun ilgi

Edirne Kitap Fuarı’na öğrencilerden yoğun ilgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim