• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Edirne Eczacı Odası Başkanı Kes: "Eczaneler, Yeni Ortama Alışacaktır"

Edirne Eczacı Odası Başkanı Kes: "Eczaneler, Yeni Ortama Alışacaktır"
39. Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes, hastanelerin modern bir yapıda olan hastanede toplanmasının bir değişim ve dönüşümün sonucu olduğunu...

39. Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes, hastanelerin modern bir yapıda olan hastanede toplanmasının bir değişim ve dönüşümün sonucu olduğunu belirterek, "Süreç içerisinde hem halkımız, hem sağlık hizmet sunucuları ve eczaneler, bu yeni ortama alışacaktır" dedi.

Edirne'de Selimiye Devlet Hastanesi ve Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, yeni yapılan modern hastaneye taşınınca eski hastanelerin karşısında bulunan eczanelerin reçete açısından sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Eczaneler reçetelerde büyük düşüş yaşaması nedeniyle yer değişikliği yaparken, bazı esnaf kepenk kapatıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan 39. Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes, "Tabi ki eczaneler açısından farklı bir olay ortaya çıktı, çünkü iki tane devlet hastanesi, hem Edirne Devlet Hastanesi, Selimiye Devlet Hastanesi'nin karşısında eczanelerimiz mevcuttu. Bu iki reçete odağının farklı bir yere taşınmasıyla buradaki eczanelerin reçete sayılarında, hasta sayılarında önemli bir düşüş yaşandı. Fakat olaya bir de şu açıdan bakmak lazım. Değişim ve dönüşümün sonucu bu olay, bildiğiniz üzere daha önceki zamanlarda Saraçlar Caddesi'ndeki eczanelerimiz Edirne'nin en fazla hasta potansiyeline sahip ve reçeteleri karşılayan eczaneleri olarak biliniyordu. Fakat süreç içinde aile hekimliklerinin ön plana çıkmasıyla buradaki eczanelerin düzenledikleri reçetelerin sayısında bir azalma oldu. Bu da bir süreçti, konsolide bütçeye tabi ilaçların tek SGK çatısı altında toplanmasıyla da bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Bu da eczane trafiğini etkiledi. Daha önceki yıllarda çok daha fazla reçete yapan, çok daha fazla hastaya hizmet veren eczaneler, burada bir farklılaşmaya gitti, değişim ve dönüşüme tanıklık etti. Şu anda da yaşadığımız olay bu açıkçası, oradaki meslektaşlarımız da bu hastanenin taşınması nedeniyle reçete sayılarında ve hasta sayılarında düşüşleri yaşıyor. Ama süreçte hastalar ve eczaneler, yeni duruma alışacak gibi gözüküyor. Eczaneler bir şekilde kendi mesleki faaliyetlerini devam ettirme noktasında belki de yeni devlet hastanesinin yanında şehrin daha farklı alanlarında kendilerine yeni eczane alanları oluşturacak ve oralarda faaliyet göstermeye başlayacaklar" şeklinde konuştu.

"TAŞINAN HASTANELERİN KARŞISINDAKİ 3 ECZANE YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI"

Kes, "Şu an itibariyle de iki devlet hastanemizin karşısında bulunan eczanelerden 3 tanesi yer değişikliğine gitti. Bir tanesi yeni devlet hastanesinin yakın olan bir yere eczanesini taşıdı. Önümüzdeki süreçte biz bu eczane hareketliliğinin biraz daha devam edeceğini ön görüyoruz" şeklinde konuştu.

"EDİRNE'NİN İHTİYACI OLAN HASTANENİN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Edirne'nin ihtiyacı olan hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kes, "Yeni devlet hastanesinin yapımında emeği geçen başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Yeni devlet hastanesi modern bir bina ve gerçekten de Edirne'mizin ihtiyacı olan bir hastanedeydi. Bir Edirneli olarak böylesine güzel bir hastanenin şehrimize kazandırılması önemli bir işti. Edirne'de tüm hastalarda burada şifa bulacaklar, bu noktada teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim