• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı
Edirne'de yaklaşık bir haftadır devam eden soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı.

Edirne'de yaklaşık bir haftadır devam eden soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının gece eksi 6 derecelere ulaştığı kent, sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı ile beyaza büründü.

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kar yağışının başladığı andan itibaren kaldırımlarda ve trafiğe kapalı caddelerde kar küreme çalışmalarına başladı.

Kar yağışından dolayı yaşanabilecek tüm olumsuzlukları en aza indirebilmek için, ekipler tuzlama çalışmalarını özellikle ana arterler ve dik yokuşlarda sürdürdü. Ekipler, kentin çeşitli noktalarında 5 tuz serim makinesi, 2 greyderle çalışmalarına gün boyu devam edeceklerini belirtti.

SELİMİYE'YE "BEYAZ" GERDANLIK

Kent merkezinde etkili olan kar yağışı, iş yerlerine gitmeye çalışan yaya ve araçları da olumsuz etkiledi. Mimar Sinan'ın "Ustalık Eserim" dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi Selimiye Camii'nde kar yağışıyla birlikte güzel görüntüler oluştu. Vatandaşlar, sabah saatlerinde karşılaştıkları kar sürprizine sevindiklerini belirterek, sert ve soğuk havanın da kar yağışıyla birlikte yumuşadığını belirtti.

KAR KAZALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Polis ekipleri, şehrin belirli bölgelerinde ve kavşaklarda oluşturdukları noktalarda, araç sürücülerine kar yağışından dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla uyarılarda bulundu. Trafik ekiplerinden edinilen bilgiye göre, kar beraberinde kazaları da getirdi. Edirne'nin bazı mahallelerinde maddi hasarlı kazalar oluşurken, Süloğlu ilçesinden kent merkezine gelmekte olan Süloğlu Belediyesi'ne ait Ömer Kayışkesen yönetimindeki 22 DN 288 plakalı bir otobüsün, Ersan Çetin yönetimdeki 06 FH 8062 plakalı bir TIR'ın, yandan çarpması sonucu devrildiği ve meydana gelen kazada 6 yolcunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan, Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kar yağışının öğleden sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı

Edirne Beyaz Örtüyle Kaplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim