• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Edirne Belediyesi’nden Vatandaşlar Kandil Simidi İkramı

Edirne Belediyesi’nden Vatandaşlar Kandil Simidi İkramı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mevlid Kandili dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde Edirnelilere kandil simidi ikram etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mevlid Kandili dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde Edirnelilere kandil simidi ikram etti. Kandillerin, milli ve dini bayramların Türk milletinin ortak değerleri olduğuna değinen Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak milleti millet yapan bu ortak değerleri korumaya ve yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Kandil Simidi ikramına Mevlid Kandili'nde de devam edildi. Selimiye Camii, Eski Cami, Üç Şerefeli, Mevlana Camileri ile Saraçlar Caddesi başta olmak üzere Edirne'nin 24 mahallesinde 15 bin adet kandil simidi ikram edildi.

Saraçlar Caddesi'nde Edirnelilerin kandillerini kutlayarak, vatandaşa kandil simidi ikram eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kandillerin, dini ve milli bayramların milleti millet yapan ortak değer olduğunu söyledi.

Türk milletine ait ortak değerleri Edirne Belediyesi olarak korumaya ve yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Gürkan, "Biz çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Dün Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 85. yıl dönümüydü, bugün de Mevlid Kandili. Hepsi de bizi biz yapan ortak değerlerimiz. Bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşımız, bizi biz yapan bu ortak değerden vazgeçmez. Kimse de bu milleti ortak değerleri üzerinden ayrıştırmaya kalkmasın. Türk halkı, Türk milletini ayrıştırmaya çalışanlara bu anlamda en güzel cevapları vermiştir, vermeye de devam edecektir" diye konuştu.

Tüm Müslüman aleminin Mevlid Kandili'ni kutlayan Gürkan, "Bazen "niye Atatürk" diyorlar. En güzel cevabı bugün kutladığımız Mevlid Kandili'dir. Bizim için bu ülkede özgürce nefes aldığımız hergün "Atatürk" demektir; Türk bayrağının göndere çekilmesi "Atatürk" demektir; Mevlid Kandili'nin kutlanması "Atatürk" demektir; minarelerden ezanların okunması "Atatürk" demektir. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk askerleri sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nde kandillerimizi de bayramlarımızı da özgürce kutluyor, ibadetlerimizi özgürce yapıyor, bayrağımızı da özgürce dalgalandırıyoruz. İyi ki bu büyük Türk milletinin bir bireyiyiz, iyi ki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nde özgürce yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediyesi’nden Vatandaşlar Kandil Simidi İkramı

Edirne Belediyesi’nden Vatandaşlar Kandil Simidi İkramı

Edirne Belediyesi’nden Vatandaşlar Kandil Simidi İkramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim