• BIST 9645.02
  • Altın 2414.694
  • Dolar 32.5576
  • Euro 34.6845
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Edirne Belediyesi, Tüm Yerel-sen’le Toplu Sözleşme İmzaladı

Edirne Belediyesi, Tüm Yerel-sen’le Toplu Sözleşme İmzaladı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç'un katılımıyla Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında toplu sözleşme...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç'un katılımıyla Edirne Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında toplu sözleşme imzalandı. Bu sözleşmeden Edirne Belediyesi'nde görev yapan 370 memurun yararlanacağını ifade eden Gürkan, "Emeğin ve emekçinin her zaman yanındayım" dedi.

Edirne Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplu sözleşme imza törenine, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, Tüm Bel-Sen Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Arap Mucur, Tüm Bel-Sen Trakya Şuba Başkanı Salih Canbaz, Tüm Yerel-Sen Edirne İl Temsilcisi Savaş Çerkez ve Edirne Belediyesi'nde görev yapan personeller katıldı.

Belediyelerin hizmet üreten kurumlar olduğunu ve tüm çalışanlarının her türlü haktan yararlanması gerektiğini anlatan Başkan Gürkan, daha önce Tüm Yerel-Sen ile ek bir protokol yapılarak çalışanların maaşlarına tavan fiyattan artış yaptıklarını söyledi.

Sözleşmenin tüm personele hayırlı olmasını dileyen Gürkan, personelin öğle yemeği ile ilgilide bir takım çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini de belirtti.

Çalışma yaşamında çok sık kullanılan "müşteri memnuniyeti" terimine değinen Gürkan, "Müşteri memnuniyeti, evet biz bir şirket değiliz. Ticari kuruluşta değiliz. Bütün dünyada belediyeler halkın sesi olan, halkın evleridir. Vatandaşların her başı sıkıştığında ilk aklına gelen yer olması gerekir belediyeler. Müşteri memnuniyetine hep ben takılmışımdır. Kavramsal olarak bakıldığında doğru bir ifadedir ama bence atlanılan kısmı, en az o kadar önemli olan çalışan memnuniyetidir. Çalışan memnuniyeti olmayan işletmede müşteri memnuniyeti olmaz. O yüzden biz belediyeyi hem halkla hem de sizlerle birlikte yönetiyoruz. Sizler de bu belediyenin eşit paydaşlarısınız. Ekmeğimizi veren Edirne halkına en iyi şekilde, kaliteli ve düzgün hizmet sunmak bizim en büyük görevimiz. Dünya her gün yenileniyor. Teknolojiyle birlikte kendimizi güncellemeli ve kendimizi bir tık yukarı çıkarmalıyız. Bunu sağlarsak hem çalışan memnuniyetini, hem müşteri memnuniyetini de sağlamış olacağız. Benim sizlerden beklentim budur" diye konuştu.

"EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIM"

Kendisinin sol gelenekten gelen devrimci bir insan olduğuna değinen Gürkan, "O yüzden hayatımın büyük bir kısmını emek mücadelesiyle geçirmiş birisi olarak, emek benim için en kutsal ve en saygı değerler alanlardan biridir. Her zaman emeği desteklerim, emekçinin yanında olacağım bundan sonrada olmaya devam edeceğim" dedi.

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Doğan Koç, "Edirne Belediyesi'nde bugün ikinci tarihi günlerden birini yaşadıklarını ifade ederek, "Tüm Yerel-Sen 9 Eylül 2013'te kurulmuş, yeni bir sendikadır. Yeni olmamıza rağmen ülkemizin birçok il ve ilçelerinde sözleşmeler imzaladık. Çalışanlarımızın emeklerinin destekçisi olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Edirne Belediyesi ile yaptığımız toplu sözleşmede, sözleşmeyi tavan ücretten imzalamıştık. Bu yıl da aynı şekilde devam ediyoruz. Sözleşmemiz 2 yıllıktır. Bu toplu sözleşme ile Tüm Yerel-Sen'e üye olmayan, Edirne Belediyesi'nde görev yapan tüm memur arkadaşlarımız ayrım yapılmaksızın faydalanacaklardır. Tüm Yerel-Sen olarak çalışanların emeğinin arkasındayız. Toplu sözleşmemizdeki tüm haklardan da Tüm Yerel-Sen'e üye olsun ya da olmasın tüm çalışanlarımızın faydalanmasıyla Türkiye'de örnek teşkil eden bir sözleşmeyi imzaladık" diye konuştu.

İmzaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen yetkilileri ve belediye personeliyle birlikte fotoğraf çektirdi.

Edirne Belediyesi, Tüm Yerel-sen’le Toplu Sözleşme İmzaladı

Edirne Belediyesi, Tüm Yerel-sen’le Toplu Sözleşme İmzaladı

Edirne Belediyesi, Tüm Yerel-sen’le Toplu Sözleşme İmzaladı

Edirne Belediyesi, Tüm Yerel-sen’le Toplu Sözleşme İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim