• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kavuştu

Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kavuştu
Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ait olan Kent Ormanı, Edirne Belediyesi'ne devredildi.

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ait olan Kent Ormanı, Edirne Belediyesi'ne devredildi.

Edirne'nin en önemli doğal mekânlarından birisi olan Kent Ormanı, Karaağaç bölgesinde ve Meriç Nehri kıyısında bulunuyor. Halk arasında Söğütlük Ormanı olarak da bilinen 250 dönümlük alan, iyi havalarda insan akınına uğruyor. Özellikle hafta sonları bölge halkı ve şehre gelen ziyaretçiler, tarihi ve turistik mekânları gezdikten sonra Meriç Nehri kıyısındaki doğal alanlarda dinleniyor. Alanın iyi işletilememesi, bölgede yaşayan fırtına ve nehir taşkınlarında Kent Ormanı büyük zarar verdi. Taşkınlarda altı oyulan onlarca ağaç, yaşanan fırtınalarda devrildi. Bir zamanlar kalabalıktan geçilmeyen Kent Ormanı, kaderine terk edildi. Son yıllarda şehrin mesirelik alanına kimse uğramaz oldu. Bunun üzerine Kent Ormanı'nın kurtarılması ve halkın hizmetine yeniden sunulması için Edirne Belediyesi harekete geçti. Belediye, Kent Orman'ın tahsisi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na müracaatta bulundu. Bakanlığın talebi onaylamasının ardından devir işlemlerine başlandı. Kent Orman'ının devrini öngören protokol, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İstanbul Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere tarafından imzalandı. Böylelikle 250 dönümlük ormanlık alan 29 yıllığına belediye tahsis edilmiş oldu.

İmza töreninde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kent Ormanı'nın belediyeye 29 yıllığına tahsis edildiğini hatırlatarak, tahsisinin gerçekleşmesinde iradesini ortaya koyan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti. Gürkan, "Söğütlüğü, Edirne'de kime sorsanız birçok şeyde olduğu gibi orayı belediye ait olarak bilir. Ama Söğütlük ilk günden bu yana orman müdürlüğünün mülkiyetinde olan bir alan." dedi.

Söğütlüğün Edirne'nin ilk mesire yeri ve Kent Ormanı olduğunu ifade eden Gürkan, şunları söyledi: "Uzun yıllardır taşkınlar nedeniyle bir noktada atıl kalmış, belki bir noktada da bu şehirde yaşayan insanların kullanmak istediği gibi kullanamadığı bir yer haline gelmişti. Bugün de imzalarımızı atarak 29 yıllığına Edirne Belediyesi tarafından bakımı, korunması ve işletilmesi yapılmak üzere devrini alacağız."

Gürkan, Söğütlük mesire alanı ve İzzet Arseven Kent Ormanı ile birlikte Edirnelilerin ücretsiz bir şekilde nefes alabileceği, piknikte kullanabileceği, yürüyüşler yapabileceği bir kent parkı haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürü Zekeriya Mere ise "Bu proje ilerleyen yıllarda insanların ihtiyaçlarının çeşitlendiği durumlarda her türlü şekilde revize edilerek çok daha değişiklik yapabileceğimiz bir mekan. Ağaçlar hususunda sonsuz destek vereceğiz. Orası yaklaşık 250 dönümlük bir arazi. Az değil. Yaklaşık 40 dönümü İzzet Arseven Kent Ormanı. 210 dönümü de Edirne şehir ormanı şeklinde. İkisi birleştiğinde çok güzel bir mahalli teslim ediyoruz. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Bu yılı Çınar yılı ilan ettiklerini hatırlatan Mere, bu kapsamda Edirne'ye 5 bin çınar ağacının dikileceğini, birçoğunu da bu alana dikileceğini belirtti.Cihan

Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kavuştu

Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kavuştu

Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kavuştu

Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kavuştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim