• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne Belediyesi alt yapı çalışmalarını referanduma götürecek

Edirne Belediyesi alt yapı çalışmalarını referanduma götürecek
Edirne Belediyesi kentin 50 yıllık alt yapı sorununu çözmek için başlatacağı alt yapı çalışmalarını halk soracak.

Edirne Belediyesi kentin 50 yıllık alt yapı sorununu çözmek için başlatacağı alt yapı çalışmalarını halk soracak.

Alt yapının yetersiz kalması nedeniyle şehirde özellikle bahar ve kış dönemlerinde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Mart 2014'te yapılan seçimlerde görevi devralan Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ekibi, kentin 50 yıllık alt yapı sorununu çözmek amacıyla çalışma başlattı.

Alt yapı çalışmalarını belediye vatandaşın onayıyla başlatacak. Bu kapsamda 10 Ocak tarihinde 24 mahalleyi kapsayan bir referandum yapılacak.

HALKA SORULACAK

Belediye Başkanı Recep Gürkan, altyapı sorunun çözülmesi için halkın üç yıl çile çekeceğini belirterek "Onlara, 3 yıl bu çileyi çekmeye var mısınız?" diye soracaklarını kaydetti.

Belediyenin 2016 yılında itibaren yeni bir yapılandırmaya gideceğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı, kurumu yapılanmayla kurumun günün şartlarına ve gelişmelerine uygun hale getirileceğini ifade etti.

Yeni yılla birlikte alt yapıda yaşanan sorunları da çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Recep Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanalizasyonuyla, yağmur suyuyla, atık su arıtmayla ve içme suyu şebekesiyle Edirne'nin alt yapısını komple yenileyeceğiz."

Çok zor ve büyük bir işe girişeceklerini anlatan Başkan Gürkan, "Önümüzdeki 50 yıllık altyapı sorunun tamamen çözeceğiz. Edirne'de ne su patlağı, ne kanalizasyon taşması nede yağmur suyu birikintisi olmayacak. Bunun için belki de Türkiye'de ilk defa denenen yöntemle 10 Ocak 2015'te 24 mahallede referandum yapacağız, halka soracağız. "Alt yapıyı yenileyeceğiz. Tüm bu işlemleri parça parçama mı yapalım, hepsini aynı anda mı yapalım. 3 yıl beraber çile çekmeye var mısınız?" diye soracağız. Çünkü biz Belediye'de demokratik bir yönetim kurmak istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim