• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Teröre Tepki:

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Teröre Tepki:
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ankara'da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını kınadığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ankara'da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını kınadığını söyledi. Gürkan, "Türk milletinin buna topyekün karşı çıkması gerekir. Artık iş oraya gelmiştir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına tepki gösterdi. Gürkan, yaşanan terör saldırısının ardından Türk milletinin buna topyekün karşı çıkması gerektiğini dile getirerek, "Bu iş siyasi meselenin üstüne geçmiştir. Yani "şu parti hatalı davranmıştır, bu hükümet doğru yapmıştır, yanlış yapmıştır'ın ötesinde artık bu olay" diye konuştu.

"YURTTAŞLARIMIZA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Gürkan, başkentin göbeğinde Ankara'da 5 ay içerisinde 3'üncü kez patlama meydana geldiğini hatırlatarak, "Öncelikle ben 37 şehide, asker olması gerekmiyor insanın şehit olması için, bir anlamda şehittirler. Yine 120'den fazla da yaralı var, bunların içerisinde 19 tanesi ağır yaralı. Ben Edirne halkı adına, hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve ülkemize, milletimize sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİNİN BUNA TOPYEKÜN KARŞI ÇIKMASI GEREKİR"

Ankara'da minibüs duraklarının olduğu bölgede yaşanan acı olayın ardından topyekün hareket etmek ve tepki vermek gerekliliğine değinen Gürkan, "Siyasi bir konuşma değildir bu, gerçekten bütün partilerin, bütün milletin "kim ne yaptı ne yapmadıyı" bırakarak, topyekün bu işe sahip çıkması gerekiyor. O bölge Ankara'da en çok minibüs duraklarının olduğu bölgedir ve tam bir merkezdir. Burada bu yapılıyorsa, Türk milletinin buna topyekün karşı çıkması gerekir artık, iş oraya gelmiştir. Yani gerçekten çok acı. Tabi terörün bir amacı da bu, insanlar artık sokağa çıkmaktan korkuyor, adım atmaktan korkuyor, toplu yerlere gitmekten korkuyor. Ama dediğim gibi bu iş siyasi meselenin üstüne geçmiştir. Yani şu parti hatalı davranmıştır, bu hükümet doğru yapmıştır, yanlış yapmıştırın ötesinde artık bu olay bence. Hiç onlara bakmadan öncelikle bu terör belasından bu güzel ülkeyi kurtarıp sonra kendi siyasi hesaplaşmalarımızı yaparız, o ayrı boyutu işin ama öncelikle buna bakmak lazım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim