• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Taşeron İşçilere Destek

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Taşeron İşçilere Destek
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, taşeron işçilere destek verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, taşeron işçilere destek verdi. Gürkan, 1 Kasım seçimleri öncesi birçok siyasi partinin seçim vaatleri arasında "taşeron işçilere kadro" sözlerini hatırlatarak, taşeron işçilerin kadroya alınmaları konusunda çağrıda bulundu.

DİSK Genel-İş Sendikası'nın ülke genelinde eş zamanlı olarak başlattığı "Taşerona kadro" kampanyası için imza atarak destek veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, iktidar partisinin seçim beyannamesinde yer verdiği "taşeron işçiye kadro" sözünün bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

"TAŞERON İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ülke genelinde düzenlenen imza kampanyasına bizzat imza atarak taşeron işçilere destek vermek için yanlarında olduğunu belirterek, "Solcu, devrimci bir insanım, sosyal demokrat bir belediye başkanıyım. Dolayısıyla, kölelikle eş anlamlı olan taşeron işçi olarak çalıştırılmalarına karşıyım. Diyeceksiniz ki "Siz belediye başkanısınız, niye çalıştırıyorsunuz o zaman?" Çünkü mevcut düzen böyle. Benim bir belediye başkanı olarak mevcut düzeni değiştirebilme yetkim, gücüm ve şansım yok. Ama bu anlamda atılacak adımları destek olma şansım var, hakkım var. İnsan olarak, inisiyatif olarak böyle bir gücüm var. Ben de bu anlamda DİSK'in düzenlediği bu kampanyaya destek olmak için buraya geldim" dedi.

"TAŞERON İŞÇİ EN ÇOK EDİRNE BELEDİYESİ'NDE"

Edirne'de en çok taşeron işçi çalıştıran kurumun Edirne Belediyesi olduğunu hatırlatan Gürkan, "Ben de o kurumun başkanıyım. Binin üzerinde taşeron işçim var benim. Ama ben onlarla taşeron işçi-patron şeklinde değil, kadrolu işçiler ve işveren şeklinde çalışmak istiyorum. Bunu canı gönülden arzu ediyorum. Bu arkadaşlarımın bu haklı taleplerine bir belediye başkanı olarak, bir işveren olarak destek ve katkı vermek istedim, onların yanındayım" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR PARTİSİ "TAŞERON İŞÇİYE KADRO" SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMELİ"

Gürkan, 1 Kasım seçimleri öncesi birçok siyasi partinin seçim vaatleri arasında "taşeron işçilere kadro" sözlerini hatırlatarak, taşeron işçilerin kadroya alınmaları konusunda çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:

"7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden önce bütün siyasi partiler seçim beyannamelerine, seçim programlarında taşeron işçilere kadro sözü verdiler. İşçi sınıfı olarak bizi hangi partinin kazandığı ilgilendirmiyor, biz verilen sözlerin tutulup tutulmadığına bakıyoruz. Dolayısıyla şu anda iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de seçim beyannamesinde taşeron işçilere kadro sözü vardı. Bizde hükümetin işçi kardeşçilerimize vermiş olduğu bu sözü tutmasını istiyoruz. Özellikle de imzalarımızla hükümetten bunu talep ediyoruz."

Gürkan, açıklamasının ardından açılan stantta imza formuna "Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan" yazarak imza attı.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Taşeron İşçilere Destek

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Taşeron İşçilere Destek

Edirne Belediye Başkanı Gürkan’dan Taşeron İşçilere Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim