• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Bir milleti millet yapan ortak paydadaki duygularıdır"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Bir milleti millet yapan ortak paydadaki duygularıdır"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur" dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Mithatpaşa Ortaokulu tarafından Hoşaf Etkinliği düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasına "Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği ve hepimizin bir anlamda temsilcisi olan şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için gözünü kırpmadan kanını akıtan, canını veren tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun" diyerek başladı.

"Türk milletinin en çok gurur duyduğu konuların başında Mehmetçik gelir"

Her milletin tarihinde gurur duyduğu hususların olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur. Eğer bir topluluk, birçok değeri paylaşabiliyorsa, tasada, kıvançta, üzüntüde ve sevinçte bir olabiliyorsa, biliniz ki o zaman millet olmuştur. Her milletin tarihinde gurur duyduğu hususlar vardır. Türk milletinin en çok gurur duyduğu konuların başında özellikle Çanakkale ile başlayan, Kurtuluş Savaşı ile devam eden ve bugün yine Afrin'de vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını vatanı için feda eden Mehmetçikler gelir. Çanakkale'nin eşsiz komutanı, Türk milletinin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu zaferlerde, bu coğrafyada yaşayan herkesin kuşkusuz çok büyük payı vardır. Anaların payı vardır, babaların payı vardır, askere giderken avucuna, saçına kına yaktığımız, kınalı kuzuların payı vardır. Ama savaşa gidemese de oturduğu yerden savaşa gidenlere çarık, giysi, mermi üreten herkesin çok büyük katkıları vardır. Elbette öğretmenlerin görevi toplumu aydınlatmaktır, geleceğin mimarı olan çocuklarımızı tüm değerlerimiz ile yoğurarak, geleceğe taşımaktır. Çünkü sürekliliği sağlayamazsanız, bir toplumu da sürekli millet haline getiremezsiniz" diye konuştu

"Bastığımız topraklar şehit kanları ile sulanmıştır"

Edirne'nin insanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Gürkan, "8 bin 300 yıllık muhteşem bir tarihimiz var. Bu şehir bu kadim şehir, geçmişte çok büyük işgaller görmüş, çok büyük acılar yaşamış ve çok büyük züllümler görmüştür. Bütün bunlara rağmen, bu şanlı şehir, bu serhat şehir dimdik ayakta durmasını da bilmiştir. Üzerine bastığımız topraklar, şehit kanları, ecdat canları ile sulanmıştır. Böyle topraklarda yaşıyoruz. Bu milleti geleceğe taşımak her birimizin ortak ülküsü, ortak amacıdır. Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı her türlü çalışmada eski bir milli eğitim çalışanı olarak yanında olacağımı belirtmek isterim. Çünkü yetiştirdiğiniz evlatlar bu ülkenin geleceğini yeniden kurgulayacak ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacak olan öğrencilerdir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise "Çanakkale Savaşları'nın 103'üncü yıldönümü. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Sadece Çanakkale'de değil, Kurtuluş Savaşı'nda, Afrin'de, Kıbrıs'ta, Kore'de, 15 Temmuz'da şehit düşen tüm askerlerimizi, vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Şahadetlik mertebesi, gerçekten bu bizim insanlarımızın içine işlemiş bir mertebe. Yani biz annene babana ne dersin denildiğinde "beklemesinler" diyen bir ecdadın torunuyuz. Böyle bir yapımız var. Bizim askerlerimiz giderken şehit olmayı düşünerek gidiyor. Tekrar geriye dönmeyi düşünmeden gidiyorlar. Ondan dolayı da böyle bir milletin, böyle bir asil milletin mensubu olmaktan bizler de öğrencilerimiz de çok gurur duyuyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız da yine aynı şekilde çok gurur duyuyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim