• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 2’inci Yılını Değerlendirdi

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 2’inci Yılını Değerlendirdi
7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak göreve başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve gelişinin 2'inci yılında gerçekleştirdiği projeleri...

7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak göreve başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve gelişinin 2'inci yılında gerçekleştirdiği projeleri değerlendirdi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP'den aday olan ve halka sunduğu vaatlerle dikkat çeken Gürkan, göreve gelişinin 2. yılında halka verdiği, 43 vaadinin hangilerini gerçekleştirip gerçekleştiremediğini objektif bir şekilde değerlendirerek, Edirne Halkı'nın takdirine sundu.

Edirne Belediye Meclis Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Gürkan, 7 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladığı söyledi. Görev yılının 2. yılını değerlendiren Gürkan, "Seçim döneminde 43 tane vaadimiz olmuş, bunların bir kısmı somut, bir kısmı ise soyut vaatler" diyerek halka söz verdiği tüm projelerin son durumunu değerlendirdi.

"EDİRNE HUZUR DOLU BİR KENT OLACAK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kent genelinde kurumlar arası yaşanan kavga ortamının sona erdiğini belirterek, "Kavga ortamını sona erdirdiğimize inanıyorum. Edirne'deki tüm kurum ve kuruluşlarla 2 yıldır inanılmaz güzel bir huzur ortamı kurduk. Bu şahsen benimde iddialı olduğum bir konu, Edirne'nin kurumsal anlamda huzur dolu bir kent olması, gerçekten de bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda hiç tereddüdümüz yok. Gerçekten de tüm meslek odalarıyla işbirliği içerisindeyiz. Çok iç içe ve yakın çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

"ENGELLİ DOST KENT HALİNE GELECEĞİZ"

Gürkan, engellilerin yaşam alanları ve bulundukları ortamlarla ilgili dünya genelinde yeni bir uygulamanın olduğunu anlatarak, "Ne yaparsak yapalım asla yüzde yüz başarılı olduk diyemeyeceğim bir konu. Çünkü ben engelli bir babanın çocuğuyum. Kendimizi bağlamak adına Dünya'da yeni bir uygulama var. Uluslararası ölçekte engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına bir örgüt var. O örgütü Edirne'ye davet edeceğiz. Onların uygulamalarını uyguladığınız halde size Engelli Dostu Kent ilan ediyorlar. Engelli Dost Kent haline gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"GEÇİMİNİ TEMİN ETMEK İÇİN BU İŞİ YAPANLARA DESTEK VERMEYECEĞİZ"

Amatör Spor Kulüpleri'ne desteklerinin devam ettiğini dile getiren Gürkan, "ASKF ile bir standart getirildik bu yardımlara. Takımların müsabakalara katılıp katılmadığına bakıyoruz. Öğrencileri yetiştirip onlardan para alıp, hiçbir müsabakaya katılmayan kulüplere destek vermiyoruz. Adı amatörde olsa geçimini temin etmek için bu işi profesörce yapanlara destek vermeyeceğiz" diye konuştu.

"BEYAZ PEYNİR FESTİVALİ YAPACAĞIZ"

Gürkan, kentte faaliyetlerine devam eden ve beyaz peynir üretim tesisleri bulunan işletme yöneticileri ile bir araya geldiğini söyleyerek, Edirne Peyniri adıyla bir festival gerçekleştirme kararı aldıklarını ve Edirne'nin değerlerini festivallerle tanıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim