• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Su birikintisi yoksa sivrisinek de yoktur”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Su birikintisi yoksa sivrisinek de yoktur”
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu sivrisinekle mücadele konusuna, "Eskiden halkımız sadece ilaçla sivrisinekle mücadele edilebileceğini...

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu sivrisinekle mücadele konusuna, "Eskiden halkımız sadece ilaçla sivrisinekle mücadele edilebileceğini sanıyordu. Bazı küçük müdahalelerle çevresindeki sivrisinekten kurtulabileceğini öğrendi" dedi.

Sivrisinekle mücadelede en etkili yöntemin evlerin etraflarında küçük su birikintileri dahi olsa, o mahallede yoğun sinek olacağına dikkat çeken Dr. Tanrıkulu, "Evinin altındaki bodrumunda, çevresinde küçücük bir su birikintisi varsa eğer onu bertaraf ederse kendi sivrisineğinden kurtulmuş olacak. Halkın da bu anlamda destek vermesini sağladık. Vatandaşımız da kendi bahçesinde, deposunda, çevresindeki küçük su birikintilerini ortadan kaldırarak bize de yardımcı oldu" şeklinde konuştu.

"Kutu kolanın yarısı kadar su tüm mahalleye yetecek kadar sivrisinek üretir"

Edirne Belediyesi olarak sivrisinekle mücadelede ilaçlamanın yanında halkı bilinçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Dr. Tanrıkulu, "Özellikle halkımızı bilinçlendirmek için bu yıl on bin tane broşür dağıttık. Örneğin, bir kutu kolanın yarısı kadar bir yere su bıraksak o mahalleyi etkileyecek kadar sivrisinek üretebiliriz. Biz on bir ay süreyle çalışma yapıyoruz. Bu kışlık mücadele çok önemli ve kışın çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda da çok faydalı. Bir örnek vermek istiyorum. Bostanpazarı'ndan bir siteden durmadan bize geçen yıl şikâyet geliyordu. İki sokak ötesinden veya yan sokağından her hangi bir şikâyet yok. Ben de artık dayanamadım ve ekibi topladım gittik. Yöneticiyi, orada çalışan kaloriferci arkadaşı da aldım. Site bireysel olarak doğalgaza geçmiş ve alt katta depoda da lavralar sivrisinek üretme merkezi gibi, merkezler bulduk ve onları yok edince o sitede de sorun kalmadı. Bu anlamda halkımızın da bize verdiği destekle birlikte daha iyi sonuç alıyoruz. Bu yıl ve geçen yıl ki 153'e gelen şikâyete bakıyoruz hatta 153'e geçen gün "İlaçlama yapmayın balkonda oturamıyorum kardeşim" talep gelmiş. Önce şunu belirteyim asla zararlı değil. Kullandığımız ilaçlar uçkun mücadelesi. Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü'nün onaylı ilaçlarıdır. Kişiye zarar vermez. Tabi ki alerjik bir durumu varsa bunu bilemiyoruz, o kişiler etkilenebilir ama Türkiye'de satılan tüm ilaçlar halk sağlığı ve eczacılık kurumundan rapor almak zorundadır. Bu raporlarda Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği uygunluk belgesi aranan ve bulunan ilaçlardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim