• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Edebiyat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu

Edebiyat Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 2017-2018 eğitim-öretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenledi.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 2017-2018 eğitim-öretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenledi.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda gerçekleştirilen törene; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı'nın yanı sıra öğretim elemanları, üniversite mensupları, mezunlar ve aileleri katılım gösterdi. Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

"Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek elbette mümkün değil"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, mezuniyet töreni ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında öncelikle öğrencilerin ailelerine seslenerek "Kıymetli aileler, çocuklarınızın daha güzel koşullarda yaşamaları ve iyi bir geleceğe sahip olmaları hayaliyle yıllardır çaba sarf etmektesiniz. Yaptığınız fedakârlıkların değerini ölçebilmek elbette mümkün değil. Bizler, Anadolu Üniversitesi'nin bütün çalışanları, bu fedakârlıklarınızın bize yüklediği sorumlulukla yıllardır, emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Artık onların, sahip oldukları bilgi birikimi ve kazandıkları tecrübeyle daha güzel bir dünya için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirebilecek durumda olduklarını düşünüyoruz. Hatta Anadolu Üniversitesi farkı ile akranlarının çok daha ötesinde bir konumda olduklarına eminiz. Bu yüzden bundan sonra yapılabilecek en önemli şeyin, onlara güvenmek, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini hayata geçirebilmeleri için onları desteklemeye devam etmek olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

"Anadolu Üniversitesi'nde aldığınız eğitimle tüm sorunları daha kolay aşacaksınız"

"Kıymetli mezunlar, bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi, birçok sorunla karşılaşacaksınız. Zaman zaman aşmakta zorlanacağınız bu sorunlar, sadece mesleki yaşantınızla ilgili olmayacak" diyerek konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Gündoğan, "Hepimizin geçtiği yollardan geçeceksiniz. Hepimizin çözmek için çaba sarf ettiği sorunlarla yüzleşeceksiniz. Şundan kuşkum yok ki bu sorunları; Anadolu Üniversitesi'nde geçirdiğiniz yıllar, aldığınız eğitim, katıldığınız ya da düzenlediğiniz kültürel ve sanatsal etkinlikler, kurduğunuz dostluklar ve çoğu zaman dört mevsimi ile hemhal olduğunuz kampüslerimizin size kattıkları sayesinde bizlerden çok daha kolay aşacaksınız" şeklinde konuştu.

"Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız"

Mezun olacak öğrencilerin ülkemizin parlak geleceği için çalışmaya devam edeceklerine dikkat çeken Gündoğan "Şunu hiçbir zaman unutmayın ki bu aziz millet bizleri olduğu gibi, sizleri de çok büyük fedakârlıklarla okuttu. Artık ülkemiz ve kendiniz için sorumluluk alma zamanı geldi. Sizler sadece kendiniz ve aileleriniz için değil; ülkemiz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Yaşadığınız buruk sevinci ve mezuniyet sonrası ile ilgili tedirginliğinizi biraz da olsa azaltır diye düşünerek Anadolu Üniversitesi ile bağınızın kopmadığını, aslında daha da güçlenerek artacağını söylemeliyim. Emin olun taşıdığınız kurumsal kimlik, tabii ki biraz da sizin gayretinizle birçok kapıyı sizlere açacaktır. Ayrıca, Üniversitenizin kapıları da sizlere her zaman açıktır. Burada edindiğiniz dostluklar sizleri hiçbir zaman bir başına bırakmayacaktır. Anadolu Üniversitesi, altmış yıllık geçmişi ile kocaman bir aile olarak her zaman sizlerin arkasında olacaktır. Bu duygularla başarılarınızın devamını diler ve sizleri, mezuniyetiniz dolayısıyla can-ı gönülden kutlarım. Sizleri çok ama çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

"İki duyguyu birden yaşıyoruz"

Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Muhsin Macit ise, mezuniyet törenlerinde iki duygunun birden yaşandığını belirterek "Bir yandan yeni bir yol ayrımına giren öğrencilerimiz mezun olduğu için çok mutluyuz. Öte yandan da hüzünlüyüz. Öğrencilerimiz artık yeni bir hayata başlangıç yapacaklar" dedi.

Prof. Dr. Muhsin Macit mezunlara, ailelerine ve öğretim elemanlarına seslenerek, "Öncelikle öğrencilerimizin ailelerini yürekten kutluyorum ve buraya kadar gelip çocuklarıyla mutluluklarını paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Edebiyat Fakültesi'nin her biri birbirinden kıymetli öğretim elemanlarına da teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak en önemli teşekkür ise öğrencilerimize. Öğrencilerimiz dört yıl boyunca büyük bir özveriyle çalışıp emek verdiler. Bizler mezunlarımızla iletişimimizi hep sürdürmek istiyoruz, kendilerine kapımız her zaman açık olacak. Gençler, yolunuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

"Böyle bir bölümden mezun olmanın gururunu yaşıyorum"

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Edebiyat Fakültesi Birincisi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu Cem Işıkçı ise, "Dört yıl önce başladığımız bu yolda acısıyla tatlısıyla birçok duygu yaşadık. Bugün mezun oluyoruz. Yorucu vize ve finalleri, bizi sabahlatan ödevleri geride bırakıyoruz. Bazılarımız öğrencilik hayatını tamamlayıp iş hayatına atılmaya sabırsızlanırken, bazılarımız da akademik kariyer hedeflerinin peşinden gidecek. Bugün üniversite hayatımız son buluyor fakat unutmamamız gereken bir şey var ki o da hayat devam ettikçe öğrenme etkinliğinin de devam edeceğidir." Işıkçı konuşmasının sonunda ise, "Böyle bir bölümden mezun olmanın gururunu yaşıyor, bir kez daha saygıdeğer hocalarıma ve Anadolu Üniversitesi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Fakültede dereceye giren Cem Işıkçı, Büşra Dur ve Bükem Özçeri'ye diplomaları ve hediyeleri Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcıları tarafından takdim edildi. Tören, mezunların kep atmalarının ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim