• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Edebi Kazılar'da Can Dündar ve Erdem Gül konuşuldu

Edebi Kazılar'da Can Dündar ve Erdem Gül konuşuldu
Bursa Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen Edebi Kazılar söyleşilerinin bu ayki oturumu "Can Dündar Aramızda" temasıyla gerçekleşti.

Bursa Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen Edebi Kazılar söyleşilerinin bu ayki oturumu "Can Dündar Aramızda" temasıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Deniz Kavukçuoğlu ile Avukat ve Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Abbas Yalçın'ın katıldığı söyleşide Can Dündar ve Erdem Gül'ün soruşturması ve yaşanan süreç ele alındı.

Edebi Kazılar Ocak ayı etkinliği kapsamında daha önce Can Dündar'ın katılımıyla yapılması planlanan söyleşi, Dündar'ın tutukluluk halinin devam etmesi dolayısıyla Deniz Kavukçuoğlu ve Abbas Yalçın'ın katılımıyla gerçekleşti.

Can Dündar'ın gazetecilik geçmişi hakkında bilgiler veren Deniz Kavukçuoğlu, "Türkiye için gazetecilik anlamında büyük başarılara imza atmış Can Dündar bugün Abdullah Öcalan ile aynı ceza istemiyle karşı karşıya. Devlet sırlarını ortaya çıkarmak ve bir terör örgütüne yardım ve propagandasını yapmakla suçlanıyor. Öyle bir şey zaten yok ve bahse konu olan örgütün kesinleşen davası yok. AB'ye girmek için çırpınıyoruz ama ifade özgürlüğüne tahammülümüz yok. Kuruluşuyla övündüğümüz Türkiye Cumhuriyeti'nde 90 yıl sonra gelinen noktaya bakınız. Yurt dışında kimse bizi ciddiye almıyor. 180 ülke arasında düşünce özgürlüğü sıralamasında 154'ncü sıradayız. Avrupa'da bir gazeteci bu durumda olsa ortalık ayağa kalkar. Toplum olarak bazı şeylere çok duyarsız kalıyoruz." dedi.

Sorumlu Müdür ve Avukat Abbas Yalçın da ilgili haberin yayınlanmadan önce Can Dündar'ın başına gelecekleri tahmin ettiğini belirterek, şunları ifade etti: "Haberin yapıldığı gün soruşturma başlatıldı. Sonra 5 ay süre geçti gelen giden olmadı. Arada bir seçim geçti. Sonra adım attılar. Bugüne kadar sürekli suçlamalar değişti. İddianameyi yeni aldık. Can'ı terör örgütünün eline tutuşturduğu evraklarla habercilik yaptığı, örgüte destek, propagandasını yapmakla suçluyorlar. Ortada kesinleşen dava yok, örgüt yok, evrak kesinlikle yok ama Can Dündar ve Erdem Gül, birçok suçlamayla tutuklu."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim