• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Edebali ‘Engelleri’ Kaldırmak İçin Ankara’da

Edebali ‘Engelleri’ Kaldırmak İçin Ankara’da
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri...

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi'yi ziyaret ederek, "Engelsiz Yaşam Merkezi" projesi hakkında bilgi verdi.

Projenin Ankara'daki en büyük destekçilerinden biri olan Karaburun'u Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında ziyaret eden Başkan Edebali, "Sayın vekilimiz Ankara'da adeta Yıldırım'ın gönüllü elçisi gibi çalışıyor. Başta Engelsiz Yaşam Merkezi projemiz olmak üzere engellilere yönelik tüm çalışmalarımızda her zaman yanımızda yer alıyor. Projelerimizin Ankara ayağında sürekli bize destek oluyor. Enerjisi ve azmiyle gücümüze güç katan, zor işlerimizin kolaylaşmasına katkı sağlayan sayın vekilimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bennur Karaburun ise, "Göreve geldiği günden itibaren engellileri öncelikli hizmet kitlesi olarak belirleyen ve bunu sözde bırakmayarak "Mimar Sinan Engelliler Parkı', "Engelsiz Mutfak" ve "Müzik Akademisi" gibi farkındalık oluşturan projeleri hayata geçiren başkanımıza bütün engelliler adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

MERKEZDE YOK YOK

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali daha sonra Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Türkiye'de bir örneği olmayan Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında Çiftçi'ye bilgi veren Başkan Edebali, tesisin planlama çalışmalarının tamamlandığını ve kısa süre içeresinde inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi. Başkan Edebali, bünyesinde aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun-aktivite- sosyal hayat bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, mesleki eğitim bölümü, pazarlama- satış bölümü, sağlık-rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedensel etkinlikler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları gibi birimleri barındıracak merkezin, Millet Mahallesi'nde 12 bin 612 metrekare alan üzerine yapılacağını da ifade etti. Engelsiz Yaşam Merkezi'nin engellilerin önünde yeni ufuklar açacağını dile getiren Başkan Edebali, "Tesiste, engellilerin hayatını kolaylaştıracak destek alanları ile rehabilitasyon merkezlerinin yanı sıra mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü gibi çok daha önemsediğimiz birimler yer alacak. Öncellikle engelli kardeşlerimizi bir meslek ve beceri sahibi yapacağız. Burada öğrendiklerini üretime dönüştürmelerine ve bu ürünleri satabilecekleri birimler kurarak, pazarlanmasına destek sağlayacağız. Böylece bu insanlarımızın ekonominin aktif olarak katılımına destek olacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi ile düne kadar birilerine muhtaç olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan engelli insanlarımız, kendi kendilerine yetmekle kalmayıp üretimin birer parçası olacak" diye konuştu.

"PROJE BİZİ HEYECANLANDIRDI"

Projeyi tüm detayları ile masaya yatırdıklarını aktaran Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi de, "Projede engellilerin bütün ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş. Hiçbir detay atlanmamış. Merkezin önemli bir özelliği de sadece engelli kardeşlerimize değil, onların ailelerine de hizmet verecek olması. Bu kadardetaylı hazırlanmış bir proje bizi de çok heyecanlandırdı. Sosyal devlet anlayışımızın en güzel yansımalarından birisi olacağını düşündüğümüz tesisin Yıldırım'a kazandırılması için her türlü desteği sağlamaya hazırız. Sadece bu projede değil, engellilere yönelik önemli faaliyetlere imza atan Yıldırım Belediyesi ile ortak çalışmalarımız olacak. Gösterdiği duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Edebali, Çiftçi'yi Engelsiz Yaşam Merkez'inin temel atma törenine davet etti.

Edebali ‘Engelleri’ Kaldırmak İçin Ankara’da

Edebali ‘Engelleri’ Kaldırmak İçin Ankara’da

Edebali ‘Engelleri’ Kaldırmak İçin Ankara’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim