• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Eczacı Kalfası Silahla İlaç Yazdırmaya Gelirse

Eczacı Kalfası Silahla İlaç Yazdırmaya Gelirse
Tabzon'un Ortahisar İlçesi'ne bağlı Boztepe Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Hasan Eraydın, muayene sırasında...

Tabzon'un Ortahisar İlçesi'ne bağlı Boztepe Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Hasan Eraydın, muayene sırasında silahla ilaç yazdırmaya gelen eczacı kalfasını karşısında görünce ne yapacağı şaşırdı. Doktor Eraydın, soğukkanlılığı sayesinde olaydan yara almadan kurtuldu.

Atatürk Alanı Meydan Parkı'ndaki Atatürk Büstü önünde bugün Türk Sağlık Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar ve beraberindekiler dün Boztepe Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Hasan Eraydın'a yönelik silahlı tehdit olayını düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti.

Dr. Hasan Eraydın'ın hasta beklerken bir anda saldırganla karşılaştığını ifade eden Türk Sağlık Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar Serdar, "Ortahisar ilçemize bağlı Boztepe Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan Aile Hekimi Dr. Hasan Eraydın'a görev yaptığı merkezin ofisinde, aynı mahallede bulunan bir eczane çalışanı kalfa tarafından silah gösterilerek tehdit edilmiştir. Karşısında hasta beklerken bir anda silahlı saldırganla karşı karşıya kalan doktor bey, tecrübesi ve sakin tutumu sonucu çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının herhangi bir zarar görmemesini sağlamış, bir boşluk anında hemen 155'i arayarak polislerin olay mahalline gelmesini sağlamıştır. Bu sayede gelişebilecek daha büyük bir olayın oluşmasının önüne geçilmiştir. Saldırıya uğrayan hekim arkadaşımız ömrünü sivil toplum örgütlerinde, eğitim faaliyetlerinde geçirmiş, daha önce Aile Hekimleri Federasyonu Genel Başkanlığı ve Aile Hekimleri Derneği Trabzon Şube Başkanlığı görevini yürütmüş halen Türk Sağlık Sendikamızın başkan yardımcılığı görevini yürütmekte olup şehrimizde sevilen ve takdir görülen hekimlerimizdendir. Daha önce bir çok hekim arkadaşımız tedavilerini yaptığı hasta yakınları tarafından yapılan menfur saldırılar sonucu hayatlarını kaybettikleri düşünüldüğünde Dr. Hasan Bey'in bugün karşılaştığı bu saldırıdan herhangi bir yara almadan kurtulmuş olması sevindiricidir. Değerli hekim kardeşimize geçmiş olsun diyoruz" dedi.

Serdar, silahların gölgesinde hizmet verilemeyeceğini kaydederek, "Sağlıkta üst üste yaşanan şiddet olayları sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını tükenme noktasına getirmiştir. Şifa veren eller sizlerden anlayış bekliyor. Zira, silahların, bıçakların ve tehditlerin gölgesinde sağlık hizmeti verilemez" diye konuştu.

Mağdur Dr. Hasan Eraydın da olay anını anlatarak saldırganı sakinleştirmeye çalıştığını ifade ederek, "Hasta beklerken bir anda çevredeki eczanede çalışan bir şahıs içeri girdi. Ellerini açarak "sizi vurmaya geldim" dedi. Biz de soğukkanlığımızı korumak zorundaydık. Kendisini sakinleştirmeye çalıştık. "Buyur otur bir sorun mu var" , "konuşalım, çay kahve ısmarlayalım" dedik. Direkt belinden silahı çıkartıp masanın üzerine koyunca iş koptu. Talebi de uygun olmayan, karşılayamayacağımız talepti" ifadelerini kullandı.

Öte yandan eczacı kalfası O.K. olay sonrası polis tarafından gözaltına alınırken, incelemesi sürüyor.

Eczacı Kalfası Silahla İlaç Yazdırmaya Gelirse

Eczacı Kalfası Silahla İlaç Yazdırmaya Gelirse

Eczacı Kalfası Silahla İlaç Yazdırmaya Gelirse

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim