• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Ecz. Doğan: İnternetten temin edilen ilaçların hepsi sahte

Ecz. Doğan: İnternetten temin edilen ilaçların hepsi sahte
Yozgat Eczacılar Odası Genel Sekreteri Ecz. Hüseyin Alp Doğan, Türkiye'de sahte ilaç pazarının giderek büyüdüğünü belirterek, internetten temin edilen...

Yozgat Eczacılar Odası Genel Sekreteri Ecz. Hüseyin Alp Doğan, Türkiye'de sahte ilaç pazarının giderek büyüdüğünü belirterek, internetten temin edilen ilaçların hepsinin sahte olduğunu savundu.

Eczacı H Alp Doğan, yaptığı açıklamada, sahte ilaçların, steril olmayan ve insan sağlığını riske atan ortamlarda üretildiğini belirtti. Doğan, şunları kaydetti: "Sahte ilaç pazarı Türkiye'de giderek büyüyor. Cinsel gücü artıran, zayıflamayı sağlayan ve kanser ilaçlarının sahtelerinin gerçeklerinden farkı ancak laboratuvarlarda anlaşılabilmektedir. Şekli, rengi ve ağırlığı bire bir kopyalanarak üretilen sahte ilaçların içinden kimi zaman böcek ilacı, fare zehri, arsenik, antifriz dahi çıkmaktadır."

İNTERNETTEN ALINAN HER 10 İLAÇTAN 8'İ SAHTE

İnternet ortamından temin edilen her 10 ilaçtan 8'inin sahte olduğunu vurgulayan Doğan, şu ifadeleri kullandı: "İnternet ortamından temin edilen her 10 ilaçtan 8'inin sahte olması çok vahim bir durumdur. İlaç, hekim kontrolünde eczacı danışmanlığında alınması gereken hayati bir üründür. İnternetten ilaç pazarlanması bu iki önemli sağlık profesyoneli meslek grubunu devre dışı bırakarak doğrudan insan sağlığını hatta hayatını tehdit etmektedir. İnternetten sadece sahte ilaç değil, bağımlılık yapan birçok madde de satılmaktadır. İnternetten ilaç, gıda takviyesi, bitkisel ilaç, çocuk maması ve dermokozmetik ürünlerin satışının ivedilikle engellenmesi gerekmektedir. Bu konu hem insan sağlığının korunması hem de madde bağımlılığı ile mücadele açısından da son derece acil ve önemlidir. Üzülerek görüyoruz ki internet üzerinden satılan sahte ilaçların kullanıma bağlı olarak ölüm vakaları yaşanmaktadır. Yozgat Eczacı Odası olarak halkımıza; kimyasal ve bitkisel bütün ilaçların mutlaka hekim kontrolünde ve eczacı danışmanlığında eczaneden alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim