• BIST 9530.47
  • Altın 2479.258
  • Dolar 32.4266
  • Euro 34.7773
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Ecdadı canlandırdılar

Ecdadı canlandırdılar
Eğitim ve öğretim faaliyetlerini İzmir'in Aliağa ilçesinde sürdüren Gazi Ortaokulu, 29 Mayıs Türk Büyükleri Haftası kapsamında "İz Bırakanlar" etkinliği...

Eğitim ve öğretim faaliyetlerini İzmir'in Aliağa ilçesinde sürdüren Gazi Ortaokulu, 29 Mayıs Türk Büyükleri Haftası kapsamında "İz Bırakanlar" etkinliği düzenledi. Gençlere tarih bilinci kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte; öğrenciler Türk büyüklerini canlandırdı, Şehit Ömer Halis Demir kitaplığının da açılışı yapıldı.

29 Mayıs Türk Büyükleri Haftası kapsamında Gazi Ortaokulu'ndaki İz Bırakanlar programına; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin Türk büyüklerini canlandırdığı etkinlikte, Şehit Ömer Halis Demir kitaplığının da açılışı yapıldı.

Çınar: "Ecdadımızı iyi tanımalıyız"

Program, okul müdürü Sadettin Çınar'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile başladı. Bir ülkenin kalkınmasında en etkili aracın eğitim olduğunu belirten Çınar, şunları söyledi: "İlk emri "oku" olan bir dinin mensubu olan toplumumuzun, maalesef okuma konusunda istediğimiz düzeyde olmadığı bilinen bir gerçektir. Bu eksikliği gidermek adına başta ailelere, biz eğitimcilere büyük görevler düşmektedir. Gazi Ortaokulu olarak; sorgulayan, kendini ifade edebilen, öz güveni tam, geleceğe kararlı adımlarla, donanımlı olarak yürüyen bireyler yetiştirmek için okumaya oldukça önem vermekteyiz. "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" diyor Gazi Mustafa Kemal. Bu nedenle tarihimizi iyi okumalı, ecdadımızı iyi tanımalıyız. Bu nedenle geçmişin izleri geleceğin nesilleri sloganıyla iz bırakanlar etkinliğini başlattık. Amacımız öğrencilerimize ecdadını, tarihini tanıtmak; sahip olduğu gücün farkında olmalarını sağlamak, geleceğe kararlı, emin adımlarla yürümelerini sağlamak, onlara bir meşale yakmaktır."

Öğrencilerden Türk büyükleri gösterisi

Çınar'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan Türk büyükleri gösterilerini izledi. Suna Kan, Aziz Sancar, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Ali Kuşçu, Kaşgarlı Mahmut, Koca Yusuf, Mimar Sinan, Elmalılı Mahmut Hamdi Yazır ve Hoca Ali Rıza'yı canlandıran öğrenciler, izleyenlerden tam not aldı.

Ecdadı canlandırdılar

Ecdadı canlandırdılar

Ecdadı canlandırdılar

Ecdadı canlandırdılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim