• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

EBRD’den ERDEMİR Grubu’na 75 Milyon Euro’luk Çevreci Kredi

EBRD’den ERDEMİR Grubu’na 75 Milyon Euro’luk Çevreci Kredi
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Erdemir Grubu şirketlerinden Erdemir ve İsdemir'e 75 milyon euro kredi sağlayarak Türkiye'de enerji tüketiminin yoğun...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Erdemir Grubu şirketlerinden Erdemir ve İsdemir'e 75 milyon euro kredi sağlayarak Türkiye'de enerji tüketiminin yoğun olduğu demir-çelik sektöründe verimliliği arttırmayı teşvik ettiği bildirildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye'nin önemli çelik üreticisi Erdemir Grubu şirketlerinden Erdemir ve İsdemir'e 75 milyon euro kredi sağlayarak Türkiye'de enerji tüketiminin yoğun olduğu demir-çelik sektöründe verimliliği arttırmayı teşvik ettiği açıkladı. Erdemir Grubu'ndan yapılan açıklamada; EBRD kredisi, grubun İskenderun ve Ereğli'de bulunan iki tesisinde üretim süreçlerinde kaynakların en etkin kullanımına yardımcı olacak kapsamlı bir yatırım programını finanse edeceği belirtildi.

Demir-çelik sektörünün yüksek enerji kullanan sektörlerin başında geldiği belirtilen açıklamada, ancak ileri teknolojiye dayalı teçhizatların kullanımı ile üretim süreçlerinde yüksek miktarlarda enerji tasarrufu elde edilebildiği bildirilerek, "Erdemir ve İsdemir fabrikaları, son model teknolojiye sahip olan yüksek fırınlardaki tepe basıncı genleşme türbinlerine yatırım yapacak. Bu türbinler, yüksek fırınlarda toplanan yüksek basınçlı gazları kullanıp elektrik üretimi gerçekleştirirler. Erdemir ve İsdemir en iyi uygulamaları benimseyerek, üretim süreçleri sonunda açığa çıkan demir-çelik gazlarının ve atık ısının tamamını yeniden kullanmayı amaçlamaktadır. Bu işletmeler ayrıca enerji yönetimi sistemlerini geliştirmeyi ve endüstriyel atıklardan değerli yan ürünleri çıkarmayı planlamaktadır. EBRD'nin finanse edeceği enerji verimliliği yatırım programıyla beraber Grubun enerji ihtiyacı daha da azalacaktır. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir Grubu'nun elektrik tüketimi, 2014 yılında ülkenin toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 1,5'lik payını oluşturmaktadır." denildi.

EBRD Türkiye Direktörü Jean-Patrick Marquet yatırım hakkında, "Türkiye demir-çelik piyasasında lider bir oyuncu olan Erdemir Grubu, toplam piyasa hacminin dörtte birini üretmektedir. Grup örnek bir liderlik sergileyerek Türkiye'de bir enerji verimliliği devrimi başlatma ve ülkedeki çelik endüstrisini değiştirme yeteneğine sahiptir. Ülkedeki demir-çelik sektörünün, küresel rekabet gücünü artırmak ve daha iyi bir çevre dostu olabilmesi için daha verimli sanayi süreçlerine ihtiyacı var. EBRD halihazırda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile beraber Ulusal Enerji Verimliliği Aksiyon Planı'nı oluşturmak için beraber çalışmaktadır ve EBRD, demir-çelik sektöründe enerji verimliliği politikalarının geliştirilmesi üzerine yaptığı çalışmada Erdemir Grubu ile beraber hareket etmekten özellikle memnuniyet duymaktadır" dedi.

Erdemir Grubu CFO'su Bülent Beydüz ise şu ifadelere yer verdi: "Bizim en temel ilkemiz, verimli, güvenli, çevreye duyarlı ve kaynakları akıllıca kullanan yüksek kaliteye dayalı bir üretim süreci sağlamaktır. EBRD finansmanı ile beraber Şirketimiz sürdürülebilirlik ve düşük çevresel ayak izi amaçları doğrultusunda attığı niteliksel adımlara bir yenisini eklemektedir".

EBRD’den ERDEMİR Grubu’na 75 Milyon Euro’luk Çevreci Kredi

EBRD’den ERDEMİR Grubu’na 75 Milyon Euro’luk Çevreci Kredi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim