• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Ebed ’2016’Ya Engelsiz Merhaba’ Dedi

Ebed ’2016’Ya Engelsiz Merhaba’ Dedi
"2016'ya Engelsiz Merhaba" etkinliği kapsamında Edirne Belediye Bandosu Solistleri ve Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma ve Yardımlaşma Derneği...

"2016'ya Engelsiz Merhaba" etkinliği kapsamında Edirne Belediye Bandosu Solistleri ve Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma ve Yardımlaşma Derneği (EBED) görme engelli üyesi Nuri Öztürk, konser verdi.

EBED lokalinde düzenlenen etkinliğe, konserin finansmanlığını üstlenen Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, AK Parti Engelliler Komisyonu Başkanı Naim Oruçoğlu, Himayaç-Der Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Seri, Kent Konseyi Kadın Meclisini temsilen Ayten Ülger Sünnetçiler, Ayşekadın Camii cemaati ve yüzlerce kişi katıldı.

Eğlence ile duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte açıklama yapan EBED Dernek Başkanı Dilek Kaynak ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gültekin, "Bizler bu tür etkinlikleri sık sık düzenliyoruz. Katılımcılarımızın arasında imkansızlıklar nedeni ile sadece düzenlediğimiz etkinliklere katılabilen engelli üyelerimiz var. Onları evlerinden alıp, tekrar evlerine bırakıyoruz. Allah bizlere destek veren kurum kuruluş ve yöneticilerinden razı olsun. Bizler bu tür etkinlikleri engelli bireyler açısından eğlence, sağlıklı bireyler açısından ise sorumluluk duygularının hatırlanması olarak düşünüyoruz. Bu duyguları sık sık yaşamamız gerekiyor. Engelli ve engelsiz üye, üyelerimizin engelli çocukları ve üyemiz olmayan katılımcılarımızla, 2016'ya engelsiz merhaba dedik" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş ise, "Biz kurum olarak bu tür sivil toplum kuruluşlarının ve EBED'in her zaman yanındayız. Etkinliklerine, projelerine gerekli desteği veriyoruz. İmkansızlıklar nedeniyle evlerinden çıkıp bu tür etkinliklere katılamayan, sadece EBED'in düzenlediği etkinliğe katılabilen engelli bireyler olduğunu şimdi burada öğrendim. Cengiz beyden isim ve adreslerini bize bildirmesini istedim. Kurum olarak düzenlediğimiz etkinliklere iştirak etmelerine vesile olup sosyal hayata katılımlarını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Ebed ’2016’Ya Engelsiz Merhaba’ Dedi

Ebed ’2016’Ya Engelsiz Merhaba’ Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim