• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

E-muhtar Sistemi Hayata Geçiriliyor

E-muhtar Sistemi Hayata Geçiriliyor
Muhtarların köy ve mahallesi ile ilgili taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel...

Muhtarların köy ve mahallesi ile ilgili taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce elektronik ortamda oluşturulan "Muhtar Bilgi Sistemi" devreye girdi.

Yeni sistemle İçişleri Bakanlığı tarafından "www.muhtar.gov.tr" uzantılı bir internet sitesi kuruldu. Her muhtara da bir mail adresi verildi. Muhtarlar bu internet sitesi üzerinden taleplerini iletecek. Talepler, sistem üzerinden ilgili valiliğe, il veya ilçe belediyesine yönlendirilecek.

Hayata geçirilen sistemle ilgili İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından kamu müdürlerine Muhtar Bilgi Sistemi hakkında eğitim verildi.

Vali Mahmut Demirtaş'ın Başkanlığında Valilik Seminer Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Murat Süzen, kaymakamlar ve kurum amirleri katıldı.

İl Mahalli İdareler Müdürü Yusuf Güleç, kurum amirlerine Muhtar Bilgi Sisteminin işleyişi ile ilgili slayt eşliğinde bir sunum yaptı. Yapılan sunumda, elektronik ortamda muhtarlardan gelen taleplerin doğrudan sistem üzerinden ilgili birime yönlendirileceğini ve bu taleplerin 15 gün içerisinde sistem üzerinde cevaplandırılacağı vurgulandı.

Vali Mahmut Demirtaş ise, "Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği bir dönemde bizimde çok hızlı olmamız lazım. Muhtarlarımız vatandaşa en yakın seçilmiş kamu görevlileridir. Devlet olarak vatandaş odaklı çalışma prensibinin uygulanılması sebebiyle Muhtarlık Kurumuna büyük önem veriyoruz. Bundan dolayı Muhtarlarımızın taleplerini dikkate alacağız. Her kurum bu sistemle ilgili bir memur görevlendirecektir. Bu anlayışla kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılmasını amaçlamaktayız" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, Muhtarların kamu hizmetlerinin daha kaliteli ve etkin bir şekilde yürütmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Muhtar Bilgi Sisteminin Adıyaman'da sağlıklı bir şekilde işleyişini sağlamak amacıyla tüm kurumların İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesine göre hareket etmelerini, konu üzerinde hassasiyetle durulmasını ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi talimatı verdi.

E-muhtar Sistemi Hayata Geçiriliyor

E-muhtar Sistemi Hayata Geçiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim