• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

(Düzeltme) "Rusya İle Yaşanan Krizden Dolayı 3,5 Milyon Rus Turist Kaybettik"

(Düzeltme) "Rusya İle Yaşanan Krizden Dolayı 3,5 Milyon Rus Turist Kaybettik"
Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karaca, Rusya ile yaşanan krizden dolayı 3,5 milyon...

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karaca, Rusya ile yaşanan krizden dolayı 3,5 milyon Rus turist kaybettiklerini söyledi.

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeler Birliği Derneği'nin Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği toplantıya, ATİB Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tuncay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karaca ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ATİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Karaca, Antalya'da turizm denilince akla sadece kum, sahil ve güneş geldiğini belirtti. Karaca, turizmi bu üç ana ögeden kurtararak çeşitlenmesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Turizm alanında müşteri çekilebilmek için festivallere ve tanıtım organizasyonlarına ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Cem Karaca, İspanya'da düzenlenen domates festivaline 500 bin ziyaretçinin katıldığını kaydetti.

"SIKINTILI GÜNLER YAŞIYORUZ"

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Cem Karaca, uçak düşürme olayından sonra yaşanan gelişmelerden dolayı kaygılı günler yaşadıklarını ifade etti. "2016 yılının zor bir yıl olacağını söylemek sürpriz olmayacaktır" diyen Karaca, "Yaşanılan gelişmelerden sonra 3,5 milyon Rus turist kaybettik. Bu pazarı tekrar kazanabileceğimizi sanmıyorum. İsrail ile de daha önce aynı durumu yaşamıştık. Rusya, İsrail'den farklı olarak, aldığı kararlar ve uyguladığı tedbirler ile durumu daha da zor duruma sokuyor. Turizmci açıcından 2015 çok da renkli geçmedi. Bin yataklı otellerin, bölümlerinin hepsini açmadığını biliyoruz. 2015 yılını mumla arayacağız. Rusya ile yaşanılan krizden sadece oteller etkilenmeyecek. Buna bağlı olarak diğer alanlar da etkilenecek. Kemer bölgesinde birçok otelin sezonu açmayacağını söyleyebilirim. Yaşanılan durumu telefi etmek için Avrupa pazarına daha fazla yönelmeliyiz" diye konuştu.

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeler Birliği Derneği'nin, Antalya'da faaliyet göstermekte olan Anadolu Ateşi başta olmak üzere 17 alternatif turizm işletmesi üyesi bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim