• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Düzce’nin çöpü İstanbul’a taşınacak

Düzce’nin çöpü İstanbul’a taşınacak
İstanbul'un gelecek 50 yılının su ihtiyacını karşılayacak olan Düzce'nin İSKİ tarafından su koruma havzası içine alınması ile önemli derecede problem...

İstanbul'un gelecek 50 yılının su ihtiyacını karşılayacak olan Düzce'nin İSKİ tarafından su koruma havzası içine alınması ile önemli derecede problem olan çöp depolama alanları ile ilgili olarak soruna kökten çözüm geldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Vali Zülkif Dağlı'nın girişimleri sayesinde İSKİ yapılan aktarma tesisi sayesinde Düzce'den aldığı çöpleri İstanbul'da ki bertaraf tesislerine taşıyacak.

Düzce'de uzun süredir sorun haline gelen çöp sorunu sonunda ortadan kalkıyor. Düzce'nin İSKİ tarafından su koruma havzası olarak ilan edilmesi ve belli yatırımlara izin verilmemesi nedeniyle ortaya çıkan çöp sorununda kalıcı bir tesis yapılamaması da çöp sorununun büyümesine neden olmuştu. Ancak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Vali Zülkif Dağlı'nın İSKİ'de yaptıkları görüşmeler sonucunda İSKİ Düzce'nin çöp sorununu kendi uhdesine alarak, çözüm bulacağı yönünde söz vermişti.

Çöpler İstanbul'a gidecek

Yapılan görüşmelerin ardından Düzce'nin çöpünün aktarma tesisi aracılığı ile belli bir süre İstanbul'a taşınmasına karar verildi. Bu süreçten sonra İSKİ ekipleri Konuralp bölgesinde bir aktarma tesisinin inşaatına başlayarak tamamladılar ve Düzce'den günde 400 ton çıkan çöpler tır'lar aracılığı ile İstanbul'a taşınacak.

Çöp depolama alanının üstü kapatılacak

Ayrıca, Düzce'nin çöpünün döküldüğü Melen çayı kenarında olan ve Çerkeztaşköprü sınırları içinde kalan alanda da çalışma yapılacak. Vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan arazinin üzeri kapatılarak ağaçlandırılacak ve kullanıma sunulacak.

Vali Dağlı "Önümüzde ki hafta başlıyor"

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Vali Zülkif Dağlı, "Çöp sorunu ile ilgili epey bir yol aldık. Konuralp'ta ki aktarma tesisi yapıldı. İSKİ işçileri, kamyonları ve iş makineleri ile geldi çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Melen Çayı Çerkez Taşköprü mevkiinde ki vahşi çöp depolama alanının da üstünü kapatarak daha yaşanır bir yer hale getirmek için çalışmalar başlayacak. Önümüzde ki hafta itibarı ile İSKİ'ye ait büyük tır'larla çöpler İstanbul'a götürecek. Bu taşıma işi uzun vadede devam etmeyecek. Çünkü İSKİ'de maliyeti düşürmek adına Düzce'ye yakma tesisi veya bertaraf tesisi yaparak kısa sürede çözüm bulacaklar" dedi.

"Çöp sorunu tamamen İSKİ'nin uhdesinde"

Vali Dağlı ayrıca, bu süreçten sonra çöp sorununun uhdesinin tamamen İSKİ'ye ait olduğunu vurgulayarak "İSKİ bunu kendi görevi olarak uhdesine aldı. Bu bizim işimiz dediler. Bakanımıza da bize de ilettiler. Çöp artık İSKİ'nin uhdesinde. Ayrıca 5 arıtma tesisi inşaatı yapım çalışmaları için ihaleler başladı. İlimiz için önümüzde ki dönemde İSKİ'nin yapacağı çalışmalar da olacak. Bunlar Düzce için iyi şeyler" ifadelerini kullandı.

Düzce’nin çöpü İstanbul’a taşınacak

Düzce’nin çöpü İstanbul’a taşınacak

Düzce’nin çöpü İstanbul’a taşınacak

Düzce’nin çöpü İstanbul’a taşınacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim